00
Haber Detayı
30 Ekim 2021 - Cumartesi 14:03
 
Alanya’nın önemli turizm pazarlarından Rusya’nın gözü fiyatlarda
Rusya’da, Tur Operatörleri Birliği (ATOR) 2022 yaz tatilinde Türk otellerinin fiyatlarının ne kadar artabileceğine yönelik araştırma yaptı.
TURİZM Haberi
Alanya’nın önemli turizm pazarlarından Rusya’nın gözü fiyatlarda

Ator Vestnik muhabiri, tur operatörü CoralTravel tarafından geçtiğimiz haftalarda Antalya'da Starway ödülü kapsamında düzenlenen çalıştayda Türk otelcilerle görüştü. Buna göre Türk otelleri 2022 yaz sezonu için fiyatlarını yıl sonuna kadar açıklayacak.

 

EN FAZLA YÜZDE 10 ARTIŞ
Görüşülen otelcilerin ön tahminlerine göre, 2022 yazında Türkiye'de konaklama fiyatları ya 2021 seviyesinde (Euro olarak) kalacak ya da yaklaşık yüzde 10 daha yüksek olacak (yine Euro olarak). Ruble kurundaki dalgalanmaların fiyatları etkileyebileceği belirtiliyor. ATOR muhabirine değerlendirmelerde bulunan Türk otelciler olası artışın nedenleri de sıralandı. Otelciler, turizm sektörünü desteklemek için getirilen KDV indiriminin Eylül'de sona erdiğini konaklamada KDV'nin yeniden yüzde 1'den yüzde 8'e çıkarıldığını ifade etti. 


Tüm bunlarla birlikte, kural olarak, hizmet anlayışını geliştiren veya misafirleri için yeni altyapıya yatırım yapan oteller fiyatları önemli ölçüde artırma eğiliminde (yüzde 10'a kadar). Yani, fiyattaki artış, hizmet seviyesindeki artışla dengelenecek. Önümüzdeki hafta 2022 fiyatlarını açıklayacak olan Aria Resort & Spa oteli, 2021 fiyatlarına göre yüzde 10 daha fazla zam yapacak. Otelin Satış ve Pazarlama Departmanı Müdür Yardımcısı Ercan Beşalti, "Mevcut fiyata yapılan yüzde 10'luk artış, otelin ultra her şey dahil konseptine geçiş yapması nedeniyle gerçekleşecek" dedi. 


Bu otel kışın ilk kez açık olacak. Lykia World Hotel, kasım ayı ortasında fiyatlarını açıklayacak. Üç yıldır fiyatlarının değişmediğini belirten otelin Satış ve Pazarlama Müdürü Serdar Uz, "2022 yazı için yüzde 30'a yakın erken rezervasyon indirimleri ve bazı promosyonlarla yüzde yüzde 50'ye varan indirimler olacak. Otel kasım sonundan Mart ayına kadar tadilat nedeniyle kapalı” dedi.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0