00
Haber Detayı
27 Ekim 2021 - Çarşamba 20:31
 
Alanya’nın en büyük pazarından kötü haber!
Alanya’nın en büyük pazarı konumundaki Rusya’da Korona tatili öncesi yurt dışına çıkmak isteyenlerin sayısında büyük artış yaşanınca, Mısır ve Antalya uçak bileti fiyatlarında büyük artış yaşandığı belirtiliyor.
TURİZM Haberi
Alanya’nın en büyük pazarından kötü haber!

Alanya’nın en büyük pazarı konumundaki Rusya’da Korona tatili öncesi yurt dışına çıkmak isteyenlerin sayısında büyük artış yaşanınca, Mısır ve Antalya uçak bileti fiyatlarında büyük artış yaşandığı belirtiliyor. Rusya günlük Korona virüs ölüm sayılarının bini aşması üzerine ülke genelinde kapanma kararı aldı. 


Bazı federal bölgeler 25 Ekim’de kapanırken, Moskova 28 Ekim’i, St. Petersburg 30 Ekim gününü bekliyor. Kapanmaya Rusya’da yakalanmak istemeyenler ise Türkiye ve Mısır’a gitme telaşında. TürkRus’un İzvestiya gazetesinden aktardığı habere göre, Antalya’ya tek yön uçak bileti fiyatı 350 bin ruble, yani 47 bin TL’ye kadar yükseldi. Mısır tatil beldelerine bilet bulmak için de 450 bin rubleyi (61 bin TL) gözden çıkarmak gerekiyor.


 Gazeteye bilgi veren tur operatörleri, 30 Ekim itibarıyla uçak bileti ve boş otel bulmanın olanaksız hale geleceğini haber veriyor. Öte yandan, 27 Ekim sabah saatleri itibarıyla Türk Hava Yolları’nda 20 bin ile 47 bin ruble arasında fiyatlarla Moskova-Antalya biletleri bulunabildiği görülüyor. 


Ancak çoğu sefer tamamen dolmuş durumda. Tur Operatörleri Birliği ATOR yetkilileri, kapanmanın sona ereceği 7 Kasım günü için de bütün biletlerin şimdiden satıldığını bildiriyor. Rusya vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği diğer destinasyonlar arasında Azerbaycan, Gürcistan, Güney Kıbrıs, Birleşik Arap Emirlikleri, Sırbistan ve Hırvatistan da var.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0