00
Haber Detayı
21 Temmuz 2022 - Perşembe 14:11
 
Alanya Mutfak Kültür Evi Yerli ve Yabancı Misafirlerin Akınına Uğruyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından hayata geçirilen Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi yerli ve yabancı misafirlerin akınına uğruyor. Alanya’nın yemek kültürüne dair hazırlanan sergileri görme imkanı bulan misafirler yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla tadabiliyorlar.
YAŞAM Haberi
Alanya Mutfak Kültür Evi Yerli ve Yabancı Misafirlerin Akınına Uğruyor

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel, Alanya’nın yemek ve mutfak kültürüne dair yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha eklemişti. Alanya Kalesi Hisariçi Mahallesi’ne restore edilen tarihi yapı Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi ve kafe olarak hizmet vermeye başladı. Açıldığı günden beri yerli ve yabancı ziyaretçilerin adeta akınına uğrayan Mutfak Kültür Evi günde ortalama 1500’ün üzerinde ziyaretçi ağırlıyor. Ziyaretçiler Mutfak Kültür Evi’nde Alanya mutfağı, geçmişten bugüne kullanılan mutfak malzemelerini, yöresel yemeklerini görme, tanıma ve tatma fırsatı buluyorlar.


PROJE SÜREKLİLİK ÖDÜLÜ SAHİBİ
Başkan Yücel’in projesi Tarihi Kentler Birliği tarafından 2018 yılı Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Süreklilik Ödülü’ne layık görülmüş ve tüm Türkiye’de örnek bir proje olarak gösterilmişti. Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi ayrıca 6. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda, Üst Yapı Çalışmaları kapsamında Alanya Belediyesi “Alanya Mutfak Kültürü Evi Restorasyon Çalışması” projesi ile üçüncülük ödülü kazanmıştı.


GÜLÜKLÜ ÇORBA VE PİŞİ GÜNLERİ DÜZENLENİYOR
Geçtiğimiz dönemde kafesi hizmet vermeye başlayan ve Alanya’nın yöresel pek çok yiyeceği ve içeceğine erişim imkanı veren Mutfak Kültür Evi şimdi mutfağı ile de ziyaretçileri karşılıyor. Haftanın 3 günü (Salı-Çarşamba ve Cumartesi) Alanya’nın değişmez lezzetlerinden pişi ziyaretçilere sunulacak. Her Cuma ise Alanya’nın en özel yemeği olan Gülüklü Çorba yerli ve yabancı ziyaretçilere sunulacak. Oldukça uygun fiyatlarla tüm vatandaşlar, Alanya’nın yöresel lezzetlerini tadabilecek. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0