Alanya Kent Konseyi, Turizmi Tehdit Eden Gelişmeleri Görüştü
Alanya Kent Konseyi, Turizmi Tehdit Eden Gelişmeleri Görüştü
TRUMP’IN VERGİ POLİTİKALARI TURİSTİN PLANLARINI ETKİLİYOR Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, Başkan Mustafa Kahya’nın başkanlığında dikkat çeken bir toplantı gerçekleştirdi. Küresel gelişmelerin yerel turizme etkileri başta olmak üzere, ulaşım sorunları, demokrasi algısı ve ekonomik politikalar masaya yatırıldı.
TRUMP’IN VERGİ POLİTİKALARI TURİSTİN PLANLARINI ETKİLİYOR Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, Başkan Mustafa Kahya’nın başkanlığında dikkat çeken bir toplantı gerçekleştirdi. Küresel gelişmelerin yerel turizme etkileri başta olmak üzere, ulaşım sorunları, demokrasi algısı ve ekonomik politikalar masaya yatırıldı.
Toplantının ilk başlığı, ABD eski Başkanı Donald Trump döneminde uygulanan küresel vergi politikalarıydı. Grup üyeleri, bu politikaların Avrupa ekonomilerinde zincirleme etkiler yarattığını, tüketici harcamalarını ve tatil planlamalarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Türkiye gibi turizm destinasyonlarının bu durumdan dolaylı şekilde olumsuz etkilendiği vurgulandı.
TÜRKİYE’DEKİ SİYASİ GELİŞMELER TURİZMİ ZORA SOKUYOR
Toplantının bir diğer dikkat çeken konusu ise Türkiye’nin demokratik imajının uluslararası düzeyde zedelenmesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Türkiye’nin uluslararası basında “antidemokratik” olarak lanse edilmesinin, turizm sektörü açısından ciddi riskler taşıdığı belirtildi.
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu, Avrupa pazarında rezervasyon duraksaması yaşandığını belirterek, “Acentelerden gelen geri bildirimler endişe verici. Turistler Türkiye’ye gelmekte çekince yaşıyor. Demokratik imajımızı kaybetmememiz gerekiyor” dedi.
DÖVİZ POLİTİKASI, TÜRKİYE’Yİ PAHALI ÜLKE KONUMUNA TAŞIYOR
Toplantıda Türkiye’nin döviz kuru politikaları da ele alındı. Dolar kurunun yapay biçimde baskılanmasının, kısa vadede bazı göstergeleri olumlu gösterse de, uzun vadede Türkiye’yi yabancı turist açısından pahalı bir destinasyon haline getirdiği ifade edildi. Katılımcılar, kur dengesizliğinin fiyat/hizmet dengesini bozduğunu, turistlerin alternatif ülkelere yönelmesine neden olduğunu dile getirdi.
BATI BÖLGESİNDE ULAŞIM SORUNU TURİSTİ MERKEZDEN UZAKLAŞTIRIYOR
Toplantının yerel boyutunda ise Alanya’nın batı bölgesindeki ulaşım sorunları öne çıktı. Turizm Grubu Başkanı Mustafa Kahya, bu bölgede ulaşım sisteminin yetersiz kaldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Batı bölgesinin ulaşımı halen çözülmüş değil. Bu nedenle turistleri şehir merkezine çekmek her geçen gün zorlaşıyor. Eğer bu sorun çözülmezse Alanya merkez cazibesini kaybedebilir. Doğu hattında yapılan hat birleştirme uygulamaları gibi batı hattı da derhal modernize edilmelidir. Alanya artık köy otobüsü görüntüsünden kurtulmalı.”
KONUNUN RAPORU BELEDİYELERE SUNULACAK
Toplantının sonunda, görüşülen tüm başlıkların Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı olarak raporlanması ve öneri kararlarının iletilmesi kararlaştırıldı.Bülten
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.