00
Haber Detayı
21 Temmuz 2022 - Perşembe 12:55
 
Alanya Hizmetin En İyisini Hakediyor!
İshaklı mahallesinde su hasreti bitti. Sulama projesinde sona yaklaşılıyor. Dim Barajı sulama projesinin 2. kısım sulamasının Sedre çayına kadar tamamlanan bölümündeki Seki, İshaklı, Demirtaş, İspatlı, Aliefendi mahallelerinde bulunan sulama hatlarının dolumuna başlanmıştı. Bugün İshaklı Mahallesinde, İshaklı Mahalle Muhtarı Rasim Okyanus; AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile proje alanlarını ve sulama kanallarını birlikte incelediler.
YAŞAM Haberi
Alanya Hizmetin En İyisini Hakediyor!

Doğu mahallelerinde tarımsal sulamada çekilen sıkıntıların bir bir çözülerek daha modern bir sulama sistemine geçtiklerini, bu yüzden devlet büyüklerine, Milletvekillerine ve Başkan Toklu’ya ne kadar teşekkür etsek az diyen İshaklı Mahalle Muhtar Rasim Okyanus, bu hizmeti bizlerin ayağına getiren herkese teşekkürlerini iletti. Ekibi ile birlikte bugün İshaklı Mahallesinde ki programa Katılan Başkan Toklu burada yapmış olduğu açıklamada;


“Alanya için tarımın önemi çok büyük. Modern sulama projelerimiz ile çiftçimizin ve üreticimizin daha konforlu ve kaliteli üretim sağlaması için  her hizmet bizim boynumuzun borcudur. Bu düzeyde yapmış olduğumuz yatırımlar ile Alanya’mızın topraklarının daha bereketli hale gelmesi ve çiftçimizin daha kaliteli ürün elde etmeleri büyük önem arz etmektedir. 


Bugün İshaklı Mahalle Muhtarımız Rasim Okyanus’un daveti üzerine İlçe Teşkilatımızla ve Meclis Üyelerimizle birlikte Dimçayı sulama projesi alanlarını ve su kanalları üzerinde incelemelerde bulunduk. 


Alanya 2. Merhale Projesi kapsamındaki inşaatı devam eden Dim Barajı 2. kısım sulamasının Sedre çayına kadar tamamlanan bölümündeki Seki, İshaklı, Demirtaş, İspatlı, Aliefendi mahallelerinde bulunan sulama hatlarının dolumuna geçtiğimiz ay itibariyle başlanmıştı. 


Dim sulaması 2 kısım inşaatında bugün itibari ile 640 hektar alanı sulamaya açıyoruz. İshaklı, Seki, Aliefendi, İspatlı ve Demirtaş bölgelerimizde projedeki imalat çalışmaları; Özvadi Hocalar, Yeşilöz bölgelerimizde devam etmektedir. Önümüzde ki süreçte üst bölgelerinde sulama kanalı ile buluşacağı çalışmaların başlayacağını müjdesini  vermek istiyorum. Yıl sonu itibariyle projenin tamamlanması hedefleniyoruz.


Bölgemizle alakalı konularda sürekli istişare halimde olduğumuz başta Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere, Milletvekillerimize Alanya'mıza göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi. 


MUHTAR OKYANUS’TAN TOKLU’YA TEŞEKKÜR
İshaklı Mahalle Muhtarı Rasim, bölgeye yapılan yatırımların takibi ve her zaman kendilerinin her talebini ve sıkıntısını dinlediği için AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Tokluya teşekkür etti. Muhtar Okyanus, “İlçe Başakanı Mustafa Toklu’ya özellikle teşekkürü bir borç biliriz. Mahallemize yapılan her yatırımın takibini yaptı ve bölgemizle yakından ilgilendi. Kendisiyle bölgemizle alakalı konularda her zaman istişare içerisinde olduk. Mahallem adına Mustafa Başkanımıza her şey için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0