00
Haber Detayı
27 Ocak 2022 - Perşembe 16:24
 
Alanya heyeti Rusya'dan mutlu döndü
Rusya’nın Batı Sibirya bölgesinin eyalet başkenti Tümen’e gerçekleştirdiği iş seyahatini değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya adına önemli kazanımlarla döndüklerini belirterek "Turizm, eğitim ve sağlık alanlarında somut adımlar attık. Alanya’nın tanıtımına da katkı sağladık" dedi
YAŞAM Haberi
Alanya heyeti Rusya'dan mutlu döndü

ALTSO (Alanya Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı Mehmet Şahin tarafından oluşturulan Alanya heyeti, Rusya’nın Tümen şehrinde Alanya Gazipaşa Havalimanı’na direkt uçuşların sağlanması ve yükseköğretim alanında sağladığı mutabakatların ardından son gün yeni bir mutabakatı daha sağladı. 


İLK GÜN: ALANYA GZP'YE DİREKT UÇUŞLAR
Başkan Şahin ve Alanya heyeti, iş gezilerinin ilk gününde Tümen Roschino Havalimanı Genel Müdürü Luzbhin İgor ve UTair Genel Müdürü Oleg Semenov'la Tümen Roschino Havalimanı'nda bir araya gelerek Alanya Gazipaşa Havalimanı’na direkt uçuşların sağlanması için mutabakata vardı. 


İKİNCİ GÜN: SAĞLIK TURİZMİ MUTABAKATI 
Başkan Şahin ve Alanya heyeti, iş gezisinin ikinci gününde önce Doktor Arbitailo Hastaneleri’nde incelemelerde bulundu, hastanelere adını veren ünlü Rus doktor Yan Arbitailo'yu ziyaret etti. Başkan Şahin ve Alanya heyeti, Dr. Arbitailo ile sağlık turizminde işbirliği için el sıkıştılar. 


ÜÇÜNCÜ GÜN: EĞİTİM ALANINDA MUTABAKATLAR
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, iş gezisinin üçüncü gününde Başkan Şahin ve Alanya heyetinin de yer aldığı görüşmeler sonucu Tümen Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivan Romanchuk, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ekaterina Sachenova ve Prof. Dr. Andrei Patrushev, ayrıca Tümen Endüstri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Efremova Veronika ile eğitim alanında mutabakata vardı.


VE MEDICAL CITY İLE SAĞLIK ALANINDA MUTABAKAT
Başkan Şahin ve Alanya heyeti, daha sonra Rusya'nın ünlü hastaneler grubu Medical City'yi ziyaret etti. Bu ziyaret ve görüşmeler sonucu ALKÜ (Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi) ile Tümen’in başarıları ile ünlü hastaneler grubu Medical City arasında sağlık alanında mutabakata varıldı.


Alanya heyeti, çalışmalarını tamamlamasının ardından gezinin sonuçları ve bundan sonra yapılması gereken çalışmaları değerlendirmek üzere Tümen Vali Yardımcısı Andrey Panteleyev ve Tümen Belediye Başkanı Ruslan Kuharu ile toplantı yaptılar. 


TÜMEN VALİLİĞİ VE TÜMEN BELEDİYESİ'NDEN TAM DESTEK 
Ziyarette hem Tümen Vali Yardımcısı Andrey Panteleyev  hem de Tümen Belediye Başkanı Ruslan Kuharu, iki şehir ilişkilerine katkı yapacak her çalışmaya en güçlü şekilde destek vereceklerini belirterek, Başkan Şahin ile Alanya heyetine, girişimlerinden ve davetlerini kabul etmelerinden dolayı teşekkür etti.
Başkan Şahin, ALKÜ Rektörü Kalan ve Alanya Gazipaşa Havalimanı Genel Müdürü Ekrem Akgül de açıklamalarında, iki ülke arasında ticaret ve dostluk köprüsü kurma yolunda atılan bu adımları sonuna kadar takip edeceklerini dile getirdiler. 
B

AKAN ÇAVUŞOĞLU VE ALANYA KONUŞULDU
Görüşmelerde ayrıca Rus tarafının Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ismini takdirle dile getirmeleri ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Alanya’da buluşmasından duydukları memnuniyeti ifade etmeleri dikkatlerden kaçmadı. 
Çok sıcak bir ortamda geçen toplantıda Başkan Şahin, gezi hakkında Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanını bilgilendirdi. 


Şahin, Tümen’den Alanya Gazipaşa Havalimanı’na direkt uçuşların başlaması konusunda UTair yetkilileri ile prensip anlaşmasına vardıklarını söyleyerek, "Bu birliktelik çok önemli. Ulaşım olmadan ilişkileri geliştirmek de zor olur. Bu yüzden sayın valimiz ve belediye başkanımızın da bu konuda bizlere destek vermesini bekliyoruz" dedi. 
Sağlık turizmi konusundaki çalışmalara da değinen Başkan Şahin, çok ciddi bağlantılar kurduklarını ve ALKÜ ile Tümen Medical City arasında mutabakata varıldığını söyledi. 


Son olarak eğitim alanında da yine ALKÜ ile Tümen Devlet Üniversitesi ve Tümen Endüstri Üniversiteleri arasında bir mutabakata varıldığını belirten Şahin, "Mutabakatta öğrenci ve akademik personel değişimi, turizm alanında staj programları, TÖMER’de Türkçe öğretimi ve Türk öğrencilere Rusça eğitimi gibi ana başlıklar bulunuyor" dedi.


ŞAHİN: BU YAZ UÇUŞLARIN BAŞLAMASINI BEKLİYORUZ
Rusya’nın Batı Sibirya bölgesinin eyalet başkenti ve en büyük şehri Tümen’e gerçekleştirilen iş seyahati sonrasında açıklamalarda bulunan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya adına önemli kazanımlarla döndüklerini söyledi. Alanya’nın lokomotifi olan turizm başta olmak üzere, eğitim ve sağlık alanında da somut adımların atıldığını ifade eden Şahin, çok sayıda Rus medya organında çıkan haberler sayesinde Alanya’nın tanıtımına da katkı sağladıklarını belirtti.


Alanya adına düzenlenen bu iş gezisini teşvik eden ve destek veren Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere katılım gösteren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Gazipaşa Havalimanı İşletme Müdürü Ekrem Akgül ve yardımcısı Yiğit Laçin ile Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’e teşekkür eden Başkan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"ALANYA'DA TATİL VE YATIRIMA DESTEK SÖZÜ VERDİK"
"Üniversitemize uluslararası alanda yeni işbirliği kapıları açıldı. Yabancı öğrenci sayısını arttırmak ve üniversitemizin dış dünyada ve akademik alanda daha da tanınır olması konusunda rektörümüzle büyük bir adım atmış olduk. Alanya Gazipaşa Havalimanı'mıza Tümen’den direkt uçuşları başlatmak için, Rusya’nın en büyük özel havayollarından birisi olan Utair ile havalimanı işletme müdürümüz mutabakat sağladılar. Bu yaz bu uçuşların başlamasını bekliyoruz. 


Nitekim, sağlık alanında işbirliği ve sağlık turizmi adına Tümen’in en büyük iki hastane grubu ile de ilke anlaşması yaptık. Sağlık çalışanlarının yaz tatillerini Alanya’da yapmaları ve Alanya’ya yatırım yapmaları halinde bürokraside ve diğer konularda destek sözü verdik. Ayrıca, Tümen’de Rus medyasıyla sık sık bir araya gelerek röportajlar verdik. Bu konuda desteği için Küresel Gazeteciler Konseyi Rusya Temsilcisi Natalia Eremeeva’ya da teşekkür ederim. Bu iş gezilerimizi bu formatta daha da zenginleştirerek önümüzdeki aylarda da devam ettirme kararlılığındayız. Her şey Alanyamız için."

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0