00
Haber Detayı
25 Temmuz 2022 - Pazartesi 15:45
 
Alanya HEP Üniversitesi’ne Bahçeşehir Üniversitesi desteği
Türkiye’nin dünya çapında akademik markası olan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU GLOBAL), Alanya HEP Üniversitesi ile iş birliğine gidiyor.
EĞİTİM Haberi
Alanya HEP Üniversitesi’ne Bahçeşehir Üniversitesi desteği

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nin BAU Global bünyesine girmesiyle birlikte, uluslararası akademik araştırma ve alt yapı alanlarında önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor. BAU GLOBAL’in 4 kıtada sahip olduğu üniversitelerdeki bölümlerin ve öğretim elemanlarının desteği ile Alanya HEP Üniversitesi’nde eğitim kalitesi daha üst seviyelere çıkacak.


Alanya HEP Üniversitesi’nin BAU GLOBAL’e katılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden BAU GLOBAL Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, “Eğitim için mükemmel bir destinasyon olan Alanya’da bulunan üniversitemizin bünyemize katılmasıyla birlikte bir marka olan Alanya’nın turizmin yanında eğitimdeki gücüyle de öne çıkmasını hedefliyoruz. Uluslararası öğrencilerin çoğunlukta olduğu ve öğrenci sayısının 10 binlere yaklaştığı bir üniversite yaratmayı amaçlıyoruz. Böylelikle önümüzdeki yıllarda hem Alanya’ya hem de Türkiye’ye önemli katkıları olan, kalitesi ve yapısıyla örnek gösterilebilecek uluslararası bir üniversite vizyonumuz var” dedi.


“BU BİR ÜNİVERSİTE SATIŞI DEĞİL”
Alanya HEP Üniversitesi’nin alınıp satılmasının yasal olarak mümkün olmadığını ifade eden Yücel, “Alanya HEP Üniversitesi’nin BAU GLOBAL bünyesine katılması bir satış değil, bir güç birliğidir. BAU GLOBAL birikiminin Alanya’da daha büyük bir değer yaratacak üniversiteye aktarılması söz konusudur. Üniversitenin Kurucu Vakfı, yani sahibi yine Hamdullah Emin Paşa ve Hatice Tahire Vakfı olarak devam edecek. Biz de deneyimimizle üniversitede yeni bir yönetim ve felsefe doğrultusunda sürekli gelişme ve büyümeyi sağlamaya çalışacağız. Bu şekilde hem Alanya hem Türkiye’ye önemli döviz girdileri yaratacak, akademik araştırmalarda öncü olacak bir üniversiteye kavuşmak birincil hedefimizdir” dedi.


BAU GLOBAL’in Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarında 6 üniversitesi ile teknoloji, girişimcilik ve inovasyon merkezleri bulunuyor. Ayrıca, BAU Grubu, bünyesinde; Bahçeşehir Koleji, Uğur Okulları, Mentora Okulları gibi büyük markaları da barındırıyor.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0