00
Haber Detayı
09 Haziran 2023 - Cuma 08:19
 
Alanya ‘Fahri konsolos cenneti’
Ülkeler arası ticari ilişkilerin güçlenmesi noktasında da çok önemli görevler üstlenip konsolosluk işlemlerin yapılmasını sağlayan Fahri Konsolosluk görevi en fazla Antalya’da bulunurken, Alanya'da ise 11 fahri konsolos var
YAŞAM Haberi
Alanya ‘Fahri konsolos cenneti’

Hem ticari ilişkiler konusunda hem de konsolosluk işlemlerini yerine getirilmesi noktasında Fahri konsolos dikkat çekiyor. Ülkeler arası olan önemli işlemlerinin yapılması konusunda görevi bulunan bir kurum olarak hizmet veren, temsil ettiği ülke ve bulunduğu ülkenin Cumhurbaşkanlığı tarafından da onaylanan fahri konsolosluk konusunda Türkiye adeta bir cennet.
Dışişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 128 ülkeden 322 fahri konsolos 29 İlde görev yapıyor. En fazla fahri konsolosun bulunduğu il 74 temsilci ile İstanbul olurken bu ili 46 fahri konsolos ile İzmir, 45 ile Antalya ve 26 fahri konsolosluk il Bursa takip etmekte.
 
EN ÇOK ALANYA’DA VAR
İlçeler bazında ise e fazla fahri konsolosluğun bulunduğu ilçe Alanya oldu. Alanya’da 11 olan fahri konsolos sayısı Bodrum’da 5, Marmaris ve İskenderun’da ise 4’er olarak bulunuyor. Alanya’da Fatih Akın Belarus, Metin Atalay Danimarka, Kuddusi Müftüoğlu Finlandiya, Hilmi Tokuş İsveç, Ahmet Cebeci Kazakistan, Hilmi Bilal Sözen Kırgızistan, Nurkan Şaşmaz Letonya, Mehmet Şahin Litvanya, Halil Okur Moldova, Nüvit Özkan Norveç, Oktay Karaca ise Sırbistan Fahri Konsolosu olarak görev yapmakta. Ayrıca Sri Lanka’nın Antalya Fahri Konsolosu olan Ali Kamburoğlu’nun konsolosluk ofisi de Alanya’da bulunuyor.
 
En fazla konsolosluk ise Slovakya (9) Brezilya, Macaristan, Sri Lanka ve Romanya (8’er) Slovenya (7), Danimarka, Fransa, İtalya, Letonya, Litvanya, Avusturya (6’şar) Makedonya, Kosova, Belarus, Belçika, Almanya, Estonya, İspanya, Kazakistan, Karadağ ve Sırbistan’ın (5’er) fahri konsolosluğu bulunuyor. KKTC’nin 3, ABD 1, İsrail 1, Kore, Kosta Rika, Moğolistan, Malavi, Mauritus, Marşal Adaları, Myanmar, Surinam, Tayland, Vanutu, Barbados, Eritre, Çad’ın aralarında olduğu 128 ülkenin fahri konsolosluk hizmeti sürdürülmekte.
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0