00
Haber Detayı
03 Kasım 2022 - Perşembe 17:40
 
Alanya eski Emniyet Müdürü beraat etti
Alanya eski İlçe Emniyet Müdürü Alper A. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6’ncı celsede beraat ederken, polis memuru E.G. ise 2 ay, 15 gün hapis cezasıyla cezalandırıldı.
ASAYİŞ Haberi
Alanya eski Emniyet Müdürü beraat etti

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta sonu görülen karar duruşmasına sanık E.G. tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile katıldı.  Duruşmaya E.G’nin ve Alper A’nın avukatları da katıldı.   


İddiaya göre, E.G. bir şirketten emniyet müdürlüğüne araç alınması için toplanan para ile 17 Haziran 2019’da 07 NTE 88 plakalı aracı kayınvalidesi A.D. adına satın aldı. Yine aynı şirketten 12 bin TL parayı elden aldığı ileri sürülen E.G’nin 14 Eylül 2019’da kayınvalidesi A.D. adına kayıtlı aracın bakım ücreti olan 690 TL ile eşi M.G. adına kayıtlı 07 NTY 12 plakalı aracın bakım ve servis hizmeti olan 4 bin 677 TL'yi Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü adına toplanan paralardan karşıladığı iddia edildi.  Mahkeme heyeti ‘zincirleme suretle görevi kötüye kullanma’ suçundan cezalandırılan E.G’nin tekrar cezalandırılmasını, Alper A. hakkında ise beraat kararı verilmesini istedi.  


“LEHİME OLAN TÜM HÜKÜMLER UYGULANSIN” DEDİ 

Mahkemede konuşan E.G. “Aleyhime olan mütalaayı kabul etmiyorum. Aşamalarda savunmalarımı yapmıştım. Bu savunmaları tekrar ediyorum. Beraatimi talep ediyorum. Aksi halde lehime olan tüm hükümler uygulansın” dedi.  Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti E.G. için önce 1 yıl, 9 ay hapis cezası istedi. Ardından heyet cezada 1/6 oranında indirim yaparak  E.G’ye 1 yıl, 5 ay, 15 gün hapis cezası verilmesini  istedi. Mahkeme E.G’nin 2 ay, 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Alper A. hakkında ise,  beraat kararı verildi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0