00
Haber Detayı
27 Ekim 2021 - Çarşamba 15:35
 
“Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hasta Hakları ve Sorumlulukları Anlatıldı”
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dünya Hasta Hakları Günü kapsamında farkındalık oluşturmak, bireyleri Hasta Hakları Kanunları ile haklarının güvence altına alınması konusunda bilgilendirmek adına çeşitli etkinlikler düzenledi.
SAĞLIK Haberi
“Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hasta Hakları ve Sorumlulukları Anlatıldı”

Hasta Hakları Birim Sorumlusu Serpil Yıldırım tarafından poliklinik girişinde açılan stant da hasta ve hasta yakınlarına yönelik “Hasta Hakları ve Sorumluluklarıyla” ilgili bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı. Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ve ekibi de etkinliğe katılarak destek verdi. 


Prof. Dr. Lakadamyalı hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları ile tek tek görüşerek haklarını ve sorumluluklarını anlattı. Kişilerin konuyla ilgili düşüncelerini dinledi. Günün önemine binaen  bir açıklama yapan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ,”  Hasta Hakları Biriminin amacı sorunları yerinde çözümlenmektir. Hastalarımız verilen her türlü hizmet ve imkânın neler olduğunu öğrenmeye, sağlık durumu ile ilgili her türlü bilgiyi sözlü ve yazılı isteme hakkı sahiptir. 


Bizler Kaliteli sağlık hizmeti sunmak ve insan odaklı yaklaşımı benimsemek amacıyla her geçen gün kendini yenileyen, yenilerken geliştiren, hasta hakları ile hastanın saygınlığını koruyarak, teşhis ve tedavinin her aşamasında hastanın aktif katılımını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi hedeflerimiz doğrultusundadır. Hastalar ve hasta yakınlarının da hastane kurallarına uyması gerekir. Kendilerine daha iyi hizmet sunabilmek adına dilek, istek ve önerilerini hastanemizin Hasta Hakları birimine iletebilir" dedi.

 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0