00
Haber Detayı
26 Ekim 2022 - Çarşamba 16:54
 
Alanya EA Hastanesi’nde ‘Hasta Hakları Bilinçlendirme’ Standı Açıldı
‘Hasta odaklı yaklaşımıyla’ sağlık hizmeti sunan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dünya Hasta Hakları Günü kapsamında poliklinik binası girişine stant kurdu. Düzenlenen etkinlikte; farkındalık oluşturmak, bireyleri Hasta Hakları Kanunları ile haklarının güvence altına alınması konusunda bilgilendirmek adına broşür dağıtılıp detaylı bilgi verildi.
SAĞLIK Haberi
Alanya EA Hastanesi’nde  ‘Hasta Hakları Bilinçlendirme’ Standı Açıldı

Yönetim birimi düzenlenen organizasyonda hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları ile tek tek görüşerek haklarını ve sorumluluklarını anlattı. Kişilerin konuyla ilgili düşüncelerini dinledi. Günün önemine binaen bir açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Oğuz Karahan, “Hasta hakları, insan sağlığının yüksek düzeyde korunmasını ve sağlık hizmetlerinin yüksek kalitede verilmesini amaçlar. Hastalarımız verilen her türlü hizmet ve imkânın neler olduğunu öğrenmeye, sağlık durumu ile ilgili her türlü bilgiyi sözlü ve yazılı isteme hakkı sahiptir. 


Bizler hastanemize başvuran tüm hastalarımız ve yakınlarının hastanelerimizden hizmet aldıkları süre içinde sahip oldukları tüm haklarına saygı duyuyoruz. Kaliteli sağlık hizmeti sunmak ve insan odaklı yaklaşımı benimsemek amacıyla her geçen gün kendimizi yenilemekte, yenilerken de geliştirmekteyiz.  Bu vesile ile tüm hastalarımızın ve hasta yakınlarının Hasta Hakları günlerini kutlar, sağlıklı günler dilerim ”diye konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0