00
Haber Detayı
17 Eylül 2020 - Perşembe 16:16
 
Alanya'dan Bulgaristan'a avokado ihracatı
Antalya'nın Alanya ilçesinden Bulgaristan'a yılın ilk avokado ihracatı yapıldı
EKONOMİ Haberi
Alanya'dan Bulgaristan'a avokado ihracatı

Alanya'da hasadı yapılan avokadodan 10 bini bu yıl ilk kez Bulgaristan'a gönderildi. Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, geçen yıl ihracat yaptıkları Bulgaristan'a bu yıl da avokado ihracatı yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 4 yıldır avokadoyu yurt dışına gönderdiklerini belirten Sevilgen,"2020 yılının ilk avokado ihracatını Bulgaristan'a gerçekleştirmekteyiz. Geçen sene ilk ihracatı Ağustos ayında yapmıştık, ancak bu yıl eylül ayına kadar sarktı. Bunun en büyük sebebi Türkiye'de tüketicinin, avokadoya alışması." dedi. 

- "Bulgaristan'ın talebi bizden 80 bin adet" 

Geçen yıl Ağustos ayında 3-4 defa Bulgaristan'a avokado gönderdiklerini hatırlatan Sevilgen, Bulgaristan'a 2-3 tır daha avokado göndereceklerini dile getirdi.

Bulgaristan'ın ardından Ukrayna'ya avokado göndereceklerini ifade eden Sevilgen, "Talep gerçekten çok. İnanın ürün yetersiz. Haziran ayında aşırı bir sıcaklık oldu. O sıcaklıktan dolayı yüzde 20 avokadoda eksiğimiz var. Bugün 10 bin civarı bir avokadomuz gidiyor. Bulgaristan'ın talebi bizden 80 bin adet. Biz ilk etap 10 bin adet gönderiyoruz." diye konuştu.

Geçen yıl 10 milyon adet avokado ihracatı gerçekleştirdiklerini anlatan Sevilgen, şöyle konuştu: "Biz bunu 15 milyon yapalım diye hedefliyorduk ama zannedersem yine 10 milyon adette kalacağız." 

Geçen yıl 4-4.5 lira arasında olan avokadonun şuanda 5-6 lira arasında fiyatının olduğunu aktaran Sevilgen bunun sebebini de avokadonun bu yıl hem üretimin eksik olmasından hem de Türkiye'nin tüketiminin daha fazla olmasından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Editör:
Yorumlar
Haber Yazılımı 0