00
Haber Detayı
25 Kasım 2021 - Perşembe 19:30
 
Alanya’daki hastalara müjde!
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, çok yakında yeni nesil teknolojiye sahip bilgisayarlı tomografi cihazı hizmete gireceğini açıkladı.
SAĞLIK Haberi
Alanya’daki hastalara müjde!

İnsan sağlığı için yüksek teknolojili cihazların hizmete kazandırılması adına çabalarının devam ettiğini aktaran Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı; ”Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak halkımıza nitelikli, kesintisiz kolay ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede tıbbın gören gözü olarak tarif edilen radyoloji bölümümüze Sağlık Bakanlığımız tarafından yeni cihazlar tahsis edildi. 


Daha önce hizmet vermekte olan tomografi cihazımıza ilave olarak çok yakında son teknolojiye sahip olan yeni bilgisayarlı tomografimizin kurulumu da gerçekleştirerek hizmete sunacağız. Bilgisayarlı tomografi; güvenilir sonuçları ve hızlı çekim özelliği sayesinde önemli kolaylıklar sağlamaktadır” dedi.Cihazın konvansiyonel anjiyo yöntemine göre ağrısız sızısız kalbi besleyen damarları çok daha hızlı bir şekilde hasta konforu sağlanarak kolay bir yöntemle görüntüleme sağlayabildiğini vurgulayan Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı; ”Görüntü kalitesi yüksek kansız anjiyografi diye adlandırılan kasıktan girilen kalp anjiyonun bir benzerini bu sefer çok daha kolay ve hızlı bir  yöntemle tanı amacıyla merkezimizde yapılacak. 


Hem kalp ana damarları hem de çevre damarlarını çok kolay bir şekilde görüntüleyebileceğiz. Yine diğer organ sistemlerine ait akciğer, karaciğer, böbrek, beyin gibi bölgeleri besleyen damarsal yapıları çok daha iyi bir şekilde görüntülemiş olacağız. Bu sistem, dokularda insan gözünün bile çok zor ayırt edebileceği boyutlardaki hastalık bulgularının bile tanınmasını ve bu sayede çok erken dönemde hastalıkların teşhisini sağlamaktadır. 


Böylelikle normal dokuları anormal dokulardan çok kolay bir şekilde ayrıştırmış olacağız. Aramıza yeni katılan asistan hekim arkadaşlarımız ile tıp fakültesi öğrencilerimize de kolay ve hızlı tanı yöntemlerini hizmete sunduk. Bize bu olanakları sağlayan ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum “diye konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0