00
Haber Detayı
23 Eylül 2021 - Perşembe 14:31
 
Alanya’daki barınma sorununa tepkiler büyüyor
SP İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşadığını belirterek, “Öğrencilerin barınmaları için oteller öğrencilere açılmalı ve bu konuda kamu desteği sağlanmalı” dedi.
SİYASET Haberi
Alanya’daki barınma sorununa tepkiler büyüyor

İlçe teşkilatında açıklama yapan Sarıca, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkat çekti. Sarıca, “Üniversitelerimiz yakında yeni öğretim yılına girecek ancak bu yeni öğretime girerken feryatlar yükselmeye başladı. Türkiye’miz de 8 milyondan fazla öğrencimiz var. Bunlar okuyacakları yerlerde oturacakları bir mekana ihtiyaç duyuyor. Geçinebilecekleri kadar da bir bursa, krediye ihtiyaçları var. 


Devlet imkanı olmayan öğrencilerin bir okulda okuyabilmesi için bütün şartları hazırlamakla mükellef. Devlet birçok yerde yurtlar inşa etti. Birçok yerde yurt binaları yapıldı ancak öğrenci nüfusu yurtlardan çok daha fazla oldu.19 yıldır iktidarda olan bir partinin ülkenin problemlerini çözme noktasında çok yetersiz olduğuna şahit oluyoruz. Maalesef iktidar bugün bu sorunlar ortada iken yüzünüze, gözünüze dursun demekten de nankörlük yapıyorsunuz demekten de imtina etmiyor. 


Devlet üniversiteye giden öğrencilerin sıkıntılarını anlamak ve sorunlarını gidermek mecburiyetinde. Bugün şu aşamada gerekirse öğrencilerin barınmaları için oteller öğrencilere açılmalı ve bu konuda kamu desteği sağlanmalı. 2002’de yurtların kapasitesi 280 binden şimdi 720 bine çıkmış. O zaman öğrenci nüfusu 1-1,5 milyon iken şimdi 8 milyona çıkmış. Aslında problemi çözmek çokta zor değil. Her ilde ve büyük ilçelerde üniversite var. Bütün üniversitelerimizi kaliteli ve vasıflı, donanımlı hale getirdiğimizde doğudaki bir öğrenci batıdaki üniversiteye gitme ihtiyacını hissetmeyecek. Kendi ilinde ve ilçesinde okuduğu takdirde yurt ve barınma problemi de kendiliğinden ortadan kalkacaktır” dedi.


“130 MİLYON DOLARI YURTLARA HARCAYABİLİRDİNİZ”

ABD’de Türkevi açılışını eleştiren Sarıca, “Bugün israf konusunda itibardan tasarruf olmaz diyen iktidar hala israf etmeye devam ediyor. Newyork’ta Türkevi’nin açılışını izledik 35 katlı bir bina görkemli bir şekilde açıldı. 135 milyon dolar harcandı. Oysa 1-2 milyon dolar ile mevcut bina fevkalade yenilenebilirdi. Geriye kalan 130 milyon doları da burada yurtlara harcayabilirdiniz ama olmaz, sen itibar kazanmak için israf edeceksin ancak öğrenci barınacak ev bulamayacak. Sokakta kalacak, parklarda bankların üstünde yatacak. Orada geceleyecek. Bunu da haksız bir protesto olarak görüp polisi göndereceksin. Birazcık Allah’tan korkun” diye konuştu.


“BİR DOKTOR BUNUN ALTINDAN KALKAMAZ”

Sağlık sisteminin pandemi döneminde çok büyük mesafeler kat ettiğini ancak bugün doktorların hastalara yetişemediğini söyleyen Sarıca, “Hastalara yetişemediği için şimdi doktorlarımızın randevu sürelerini indirmeye başladılar. Bir hastaya bakma süresi 10 dakika iken, şimdi 5 dakikaya indirildi. Bir doktorun bunun altından kalkabilme imkanı yok. 1 saatte 12 hastaya bakacağı yerde 5 hastaya bakmış ise bu takdirde yönetici tarafından görevini yapmamakla suçlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0