00
Haber Detayı
30 Eylül 2022 - Cuma 15:41
 
Alanya'da yaşayan Azra Uyar, şampiyon olmak için İtalya'da
Zaman içinde bu sporda kendini geliştiren milli sporcu, 2022 yılında Ordu’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda 56 kilogram full contact branşında ve İstanbul’da düzenlenen 7. Uluslararası Dünya Kupası’nda altın madalya alarak adını Milli takıma yazdırdı.
SPOR Haberi
Alanya'da yaşayan Azra Uyar,  şampiyon olmak için İtalya'da

İtalya’da 30 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası hazırlıklarını haftada 6 gün, günde 3 saat Alanya Fight Club Spor Salonu’nda hocası Cemil Coşkun ile hazırlanan Milli sporcu Azra Uyar, hedefleri 


Milli sporcu Azra Uyar, dedesi Fahrettin Uyar’ın kendisini savunması için kick boksa yönlendirdiğini söyledi. 
Dövüş sporuna ilk zamanlarda pek ısınamadığına değinen Azra Uyar, “Ancak kısa sürede alıştım. Şimdi severek, zorlanmadan ve koyduğum hedeflere ulaşmaya çalışarak yapıyorum" dedi.


Amatör olarak başladığında haftanın ilk 3 günü spor yaptığını dile getiren Azra Uyar, devam ettikçe ettikçe de sporu sevdiğini belirtti. 


Katıldığı müsabakalarda kendine hedefler koyduğunu anlatan Azra Uyar, bunun da çalışma temposunu artırdığını kaydetti. 

Haftanın 6 günü çift antrenmanla şampiyonluklara hazırlandığını vurgulayan Milli sporcu, "Günde 3 saat çalışıyorum. Hedefim 30 Eylül - 9 Ekim tarihlerinde İtalya’da düzenlenen Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda altın madalya almak." dedi.


Genç sporcu Uyar, bu spora ilk başladığında bir öğretmenin 'Sanki bu sporu yapabilecek misin' tarzındaki söylemiş de unutmadığını ifade etti. Kısa bir süre önce öğretmenini ziyaret ettiğini dile getiren Uyar, “Bana 'Kusura bakma' dedi. Helalleştik. Bana 'Seninle gurur duyuyorum' dedi. Öğretmenimin benimle gurur duyması beni bu inanılmaz mutlu etti."


Uyar, anne ve babasının her zaman kendisine destek olduğunun da altını çizerek bugünlere gelmesinde emekleri olan dedesi ve antrenörüne teşekkür etti.

Milli sporcunun antrenörü Cemil Coşkun ise 22 yıldır dövüş sanatları sporuyla ilgilendiğini belirtti. Azra'nın ilk geldiğinde bu sporu uzun süreli düşünmediğini anlatan Coşkun, "Ancak yetenekli olduğunu zaman içerisinde gösterdi. Belli bir seviyeye gelince de müsabakalara katılmaya karar verdi ve bir çok şampiyonada da dereceler aldı. İyi bir sporcu. Daha iyi dereceler alacağını düşünüyorum. Hedefimiz dünya şampiyonasında birinci olmak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0