00
Haber Detayı
09 Aralık 2021 - Perşembe 07:13
 
Alanya’da taksilerde ‘indi-bindi’ ücreti dönemi
Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, artık Alanya'daki taksilerde ‘indi-bindi’ fiyatının uygulanacağını söyledi.
YAŞAM Haberi
Alanya’da taksilerde ‘indi-bindi’ ücreti dönemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünün sekretaryasının yürüttüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu’ndan taksi tarifesi için yeni bir karar çıktı. 


UKOME’nin Eylül ayında almış olduğu karara tepki gösterip değişiklik talep eden Alanya Şoförler Nakliyeciler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Çalış, yeni kararın ardından da bir takım değerlendirmelerde bulundu. 
Çalış, uzun uğraşlar ve önceki verilen taksimetre ücretlerine itirazları sonucunda, 1 km için 25 TL, açılış 9 TL ve km başına 9,50 TL taleplerine rağmen bugün yapılan UKOME toplantısında açılış 6 TL, km 6,50 TL ve 1 km için ‘indi – bindi’ fiyatı 15 TL olarak kararlaştırıldığını duyurdu. 


“Artan maliyetler karşısında bu fiyatların bizleri ve esnafımızı tatmin etmediği bir gerçektir” diyen Çalış, artan maliyetlere dikkat çekerek “2022 yılında yaz sezonu öncesi taksici esnafımızı tatmin edecek ve maliyetlerimizi karşılayacak seviyede yeni bir düzenlemenin yapılmasını tüm esnafım adına talep ediyorum. Ayrıca ilk defa indi - bindi fiyatı uygulanacak olması esnafımız adına yeni bir adımdır.” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0