00
Haber Detayı
29 Mart 2023 - Çarşamba 12:57
 
Alanya'da ölümcül türler taranıyor
Alanya KETEM'de yapılan taramalar hakkında bilgi veren Aldemir, "Biz toplumda ileri yaşta en çok ölüme sebep olan kanserlerle ilgileniyoruz” dedi.
SAĞLIK Haberi
Alanya'da ölümcül türler taranıyor

Alanya Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) hangi kanser türlerine yönelik tarama yapıldığı ve Alanya’nın kanserde erken teşhiste ne seviyede olduğu hakkında Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir bilgi verdi. Aldemir, insanların direkt KETEM’e değil hastanelere de başvurduğunu söyleyerek, ”Hastaların hepsi bize de gelmiyor, farklı bölgelere başvuranlar da var” dedi.


‘3 TÜR TARANIYOR’
Alanya KETEM’de bütün kanser türlerinin taranmadığını belirten Nadir Aldemir, ” KETEM’de biz sadece 3 kanser türüne yönelik tarama yapıyoruz. Bunlardan birisi, rahim ağzı kanseri, meme kanseri bir de kalın bağırsak kanserine yönelik tarama yapıyoruz. Bunlar ileri yaşta en sık görülen kanser türleridir. Erken teşhis merkezi olarak da sadece bu üç türün taramasını yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 


'ARTIŞ VEYA AZALMA YOK'
En çok ölüme sebep olan kanser türleri ile ilgilendiklerini belirten Aldemir, "Şu kadar kişiyi taradık deme şansım çünkü; kişi bel ağrısı şikayeti ile hastaneye gidiyor kanser çıkıyor. Yani biz toplumda ileri yaşta en çok ölüme sebep olan kanserlerle ilgileniyoruz. Hastaların hepsi bize de gelmiyor, farklı bölgelere başvuranlar da var. Biz genellikle toplumda belli yaş gruplarına yönelik tarama yapıyoruz. Alanya’da Türkiye’nin diğer bölgelerine göre artış veya azalış yok. Türkiye’nin genel yayılımında nasılsa Alanya’da da durum aynı” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0