00
Haber Detayı
11 Ekim 2021 - Pazartesi 16:20
 
Alanya'da ölü halde 4 deniz kaplumbağası bulundu!
Geçtiğimiz hafta sonu sahilde bulunan öldürülmüş iki deniz kaplumbağası hayvanseverlerin tepkisine neden olmuştu. Bugün ise Yeşilöz sahilinde ölü halde bulunan deniz kaplumbağalarını görenlerin yüreklerini yaktı.
YAŞAM Haberi
Alanya'da ölü  halde 4 deniz kaplumbağası bulundu!

Alanya kıyılarında, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan caretta carettalar yumurtlamak için sahile yaklaştıklarında balıkçı ağlarına takılarak ölüyor. Kaplumbağaların ağa takılması, ağdaki, oltadaki balığı yemek için takılarak ölmesi durumu ortaya çıkıyor.Ağa takılan kaplumbağalar, en fazla yarım saat su altında nefessiz kalabiliyor.Hareket etmeden kaldığı için sonrasında ne yazık ki boğulma gerçekleşiyor.Balıkçılar bilmeden onların ölümüne yol açabiliyorlar.Bu nedenle hayvanseverler onlardan daha dikkatli olmaları konusunda ricada bulunuyor.

'
CANİLİĞİN BU KADARI'
Geçtiğimiz hafat sonu sabah saatlerinde Yeşilöz ve Keşefli sahilinde yürüyüş yapan vatandaşlar gördüğü manzara karşısında üzüntüye boğulmuştu.Boğazına bir nesne takıldığı için öldüğü düşünülen ve kafası koparılmış olarak bulunan iki deniz kaplumbağası vatandaşların objektiflerine yansımıştı.Vatandaşlar,ağlarla balıkçılık yapan vatandaşlara uyarıda bulundu. Hayvansever vatandaşlar nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan deniz kaplumbağalarının, ağlara takıldıktan sonra balıkçılar tarafından hızla çekilerek ölüme sebebiyet verdiklerini söylemişti.Vatandaşlar,"Ağlarını değil kaplumbağaları kurtarsınlar" diyerek tepki göstermişti.


YİNE AYNI ÜZÜCÜ MANZARA
Bu sabah saatlerinde ise Yeşilöz sahilinde yine ölü dört deniz kaplumbağası bulundu.Hayvanseverler, objektifilerine yansıttıkları acı tablo karşısında,yeniden vatandaşlardan ricada bulundu.Hayvanseverler, " Gün geçmiyor ki öldürülmüş bir deniz kaplumbağası daha bulunmasın.Nesli tükenen bu hayvanları korumamız gerekiyor.Lütfen dikkatli olalım.Bu ricamız özellikle balıkçılara.Lütfen ağ atarken dikkat etsinler" diye konuştular.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0