00
Haber Detayı
17 Kasım 2022 - Perşembe 13:00
 
Alanya'da öldürmeye teşebbüsten 11 yıl hapis
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta sonu görülen karar duruşmasında Serdal Y. ‘kasten adam öldürme’ suçundan 11 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı.
ASAYİŞ Haberi
Alanya'da öldürmeye teşebbüsten 11 yıl hapis

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta sonu görülen karar duruşmasına müşteki Muzaffer B. ve sanık Serdal Y. katılmadılar. Duruşmada sanık avukatı hazır bulundu. Mahkeme heyeti Serdal Y’nin ‘kasten öldürme’ suçunu işlediğine hükmederek önce müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Ardından mahkeme eylemin teşebbüs aşamasında kalmasını dikkate alarak Serdal Y’nin 11 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.  


OLAYIN GEÇMİŞİ 
5 Mayıs 2020 tarihinde Alanya'nın Oba Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Muzaffer B. (44) aralarında daha önce alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan Serdal Y’den (34) alacaklarını istemek için yanına geldi. Taraflar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada Serdal Y. pompalı tüfek ile Muzaffer B’nin üzerine 2 kez ateş etti. Tüfekten çıkan saçmaların hedefi olan Muzaffer B. sol omuz ve karın bölgesinden yaralanırken, Serdal Y. ise olay yerinden hızla uzaklaştı. 

 

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Muzaffer B’yi ambulansla Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Muzaffer B. hastanede ameliyata alındı. Olaydan kısa bir süre sonra saldırgan Serdal Y. ise Saray Polis Karakolu’na giderek teslim oldu. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan Serdal Y. soruşturmanın devamı için Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi. Şüpheli buradaki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0