00
Haber Detayı
15 Aralık 2021 - Çarşamba 13:13
 
Alanya'da kripto para mağduru anlattı
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, kripto para mağdurlarının yaşadıklarını paylaşarak, dolandırıcılığa karşı uyarıda bulundu.
YAŞAM Haberi
Alanya'da kripto para mağduru anlattı

Kullanımı artan kripto para ile birlikte yeni nesil dolandırıcılar da türemeye başladı. Özellikle kolay yoldan para kazanmak isteyenler dolandırıcıların hedefi haline gelirken, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü de vatandaşlara bu konu üzerinden uyarılarda bulunuyor. 


Ekipler son olarak kripto para mağduru olan bir vatandaşın yaşadıklarını anlattığı bir paylaşım yaparak, nasıl dolandırıldığını gözler önüne serdi.


İŞTE DOLANDIRICILARIN OYUNU
Mağdur kişi, 'Çok güzel paralar kazanacağımı söylediler' diyerek dolandırıcıların izlediği yolu anlattı. Mağdur, "K.M.. isimli şahıs instagram isimli sosyal medya platformunda arkadaşımın profilinde yatırım paylaşımı gördüm. Arkadaşımla iletişime geçtim. 


Arkadaşım beni kendisini D.Ş. olarak tanıtan şahsa yönlendirdi. D.Ş.  bana kripto para işi yaptığını ve kendisine göndereceğim parayı katlayarak göndereceğini söylemesi üzerine banka hesabımdan 5.000 TL'yi D.Ş. adına kayıtlı hesabına gönderdim. D.Ş. bir süre sonra 70.000 TL para kazandığımı ancak çekmek için 5000TL göndermem gerektiğini söyleyince dolandırıldığımı anladım" dedi. 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0