00
Haber Detayı
02 Aralık 2021 - Perşembe 13:37
 
Alanya’da kış ayında sörf keydi
Türkiye genelinde soğuk hava etkili olurken, Alanya’da bir grup sporcu yüksek dalgaları fırsat bilerek sörf yaptı.
YAŞAM Haberi
Alanya’da kış ayında sörf keydi

Deniz suyu ve hava sıcaklığının 21 derece olarak ölçüldüğü Alanya’da güneşli havayı fırsat bilen bir grup sörfçü soluğu denizde aldı. Bu anları keyfe çeviren sörf tutkunları tahtalarıyla kendilerini Oba Plajı’ndaki denizde dalgalara bıraktı. Sörf tahtasının üzerinde akrobatik hareketler sergileyen sörfçüler dalga boyu 3 metreyi bulan denizde saatlerce vakit geçirdi.


“Fırtınanın tek iyi yanı dalgalar”
Sörf keyfi yapan Mehmet Özgen, Türkiye’yi kasıp kavuran lodos ve fırtınanın tek iyi yanının Alanya’daki dalgalar olduğunu belirterek, “Bizde Alanya Sörf Team olarak denizde güzel bir gün geçirdik. 3 gündür devam ediyor aslında bu. Ama bugün en güzeliydi. Yurt içinden oldukça kalabalık bir sörfçü arkadaş geldi buraya. Ayrıca yurt dışından da oldukça fazla turist var burana gelen. Özellikle sörf turizmi için Alanya’ya gelen bir çok yabancı turist var.  Bir kısmı suda, bir kısmı biraz önce çıktı. Ayrı zamanda burada sörf eğitimi de veriyoruz” dedi. 


“Alanya bu spor için elverişli”
Alanya’ya sörf yapmaya gelen  Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu Dalga Sörfü Branşı Asbaşkanı Birol Şengül ise, “Yurt dışında, Miami’de yaşıyorum. Türkiye’ye sık sık gelip gidiyorum. Dalga sörfü yapmaya geldik Alanya’ya.  Alanya bu konuda çok iyi. Buradaki arkadaşlar çok deneyimli. Bu dalga sörfü suanda olimpik bir spor oldu. Türkiye’de milli takımımız ile birlikte seçmelere katılıyoruz. Çok büyük bir potansiyel var ülkemizde. Özellikle Karadeniz’de, Istanbul’da, Alanya ve Antalya’da yılın neredeyse 7-8 ayı dalga oluyor. 


Bu hem sörf turizmi için çok iyi, hem de gençlerimizin bu spora ilgi duyup  kötü alışkanlıklardan uzaklaşması ve daha aktif bir yaşam biçimi seçmeleri açısından çok güzel bir alternatif spor.  Bizde 2012’den beri yarışmalar düzenliyoruz. Her geçen sene artarak ilerliyor. Bu sene de yine Ocak-Şubat ayında tekrar yarışma olacak. Yaklaşık 500 kişi civarında sporcunun yarışmaya katılacağını düşünüyoruz. Çok heyecan verici bir spor. Alanya gerçekten çok güzel, bu spor için elverişli” diye konuştu.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0