00
Haber Detayı
25 Ekim 2021 - Pazartesi 10:23
 
Alanya’da ekonomik sorunlar masaya yatırıldı
Alanya’da ‘Akdeniz Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Platform Toplantısı’ gerçekleştirildi.
YAŞAM Haberi
Alanya’da ekonomik sorunlar masaya yatırıldı

Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO) Başkanı Kerim Gökçeoğlu’nun ev sahipliğinde oda binasında düzenlenen toplantıya TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Tayfun Çavdar, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Masum Türker ile Akdeniz Bölgesi’ndeki serbest muhasebeci ve mali müşavirler odası başkanları katıldı. 


ALSMO Başkanı Kerim Gökçeoğlu ev sahipliğinde platform toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Kartaloğlu, çözüm önerilerini mesleki kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Kartaloğlu, “Akdeniz Bölgesi’ndeki tüm odaların katılımıyla ülke ekonomisinin, ekonomik sorunların, mali hayatta yaşanan uygulamaların değerlendirildiği, tartışıldığı, çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı gerçekleştirdik. Mali müşavirler, yeminli mali müşavirler ekonominin kayıt altına alınmasında vergi beyannamelerinin denetiminin yapılmasında hazırlanmasında büyük bir emekle, özveriyle çalışıyor. Bu anlamda kamu finansmanının hazinenin temel geliri vergi geliri. 


Mali müşavirler, yeminli mali müşavirler vergi gelirlerinin toplanmasında çok büyük bir pay sahibi. Pandemi sürecinde de bu çerçevede özellikle çok büyük emek harcadılar. Kısıtlamalardan da muaf olarak özveriyle çalıştılar ancak her meslekte, sektörde olduğu gibi çözülmesi gereken sorunlarımız, beklentilerimiz var. Bunları bu toplantıda görüşüp karara bağlamaya çalışıyoruz. Toplantıdan çıkan kararlar çözüm önerilerimiz ile beraber mesleki kamuoyu ile paylaşılacak” diye konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0