00
Haber Detayı
27 Şubat 2022 - Pazar 19:00
 
Alanya’da eğitim dolandırıcılarına dikkat!
Pandemi sürecinde uzaktan eğitim döneminin başlamasıyla yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştiren dolandırıcılar, bu kez Alanya’yı mesken tuttu.
YAŞAM Haberi
Alanya’da eğitim dolandırıcılarına dikkat!

Takım elbiseli, kravatlı, ellerinde tabletlerle Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir uzaktan eğitim programı sattıklarını, talep edilirse taksit dahi yaptıklarını söyleyen dolandırıcıların son kurbanı, Cikcilli Mahallesi’nde ikamet eden, inşaat ustası Ömer S. oldu. Evli, 3’ü kız 1’i erkek toplam 4 çocuk babası olan Ömer S., dün apartmana gelen bir kişinin, kendisini Ankara’da Gelişim Akademi adıyla hizmet veren bir firmanın temsilcisi olarak tanıttığını, internetteki bir uzaktan eğitim programını sattığını, bir şifre verip sözleşmeleri imzalatarak sırra kadem bastığını söyledi. 


Şahsın bölgedeki birçok apartman ve dairenin kapısını çalarak Milli Eğitim Bakanlığı adını kullanıp 9 bin TL’ye satış yaptığı belirlendi. 14 günlük cayma bedeli hakkı tanındığını söyleyen Ömer S., “Şahsı bize verdiği telefon numarasından arıyoruz ama kimse cevap vermiyor. Verdiği şifre de çalışmıyor. Şahsın elinde bizim imzaladığımız belgeler var. Yarın hem suç duyurusunda bulunacağız, hem de notere gidip caydığımızı bildiren bir belge alıp şahsın verdiği adrese iadeli taahhütlü göndereceğiz. Biz yandık, başka öğrenci velileri yanmasın” dedi.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0