00
Haber Detayı
25 Eylül 2021 - Cumartesi 14:02
 
Alanya´da Azeri öğrenciden aşı olun çağrısı
Alanya’da yaşayan 23 yaşındaki İran asıllı Azeri öğrenci, Türkiye'nin Kovid-19 aşısındaki çalışmalarına destek için ilaç ambalajlarından yaptığı şapkası ve taşıdığı döviz ile sokaklarda aşı olun çağrısında bulunuyor.
YAŞAM Haberi
Alanya´da Azeri öğrenciden aşı olun çağrısı

İran'dan 9 yıl önce ailesiyle Alanya ilçesine yerleşen 23 yaşındaki, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fizyoterapi programı 2. ve Kastamonu Üniversitesi Veterinerlik Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Mehrshad Faghfoori, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecini başarıyla yöneten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın büyük hayranı. Azeri öğrenci, Kovid-19 sürecinde bazı insanların aşıya hala inanması üzerine Sağlık Bakanı Koca'ya destek için, ilaç ambalajlarından yaptığı şapka ve kartonlardan yaptığı döviz ile gezerek, aşı olun çağrısında bulunuyor.


“Hala aşı yaptırmayan insanlar var”

İran asıllı Azeri öğrenci Mehrshad Faghfoori,  salgın sürecinde 1.5 yıldır dışarı çıkmadığını üniversitenin ilk yılını da evde ders çalışarak tamamladığını söyledi. Vakaların arttığı zamanlarda sosyal medyada arkadaşlarını uyardığını ve dikkat etmeleri gerektiği konusunda paylaşımlar yaptığını dile getiren Faghfoori, "Benim sağlıkçı çok dostum var. Onların çoğu koronavirüse yakalandı. Ayrıca çoğu halk aşısını hala yaptırmamış. Sağlık Bakanımızda Türkiye’de hala aşı yaptırmayan yüzde 20’lik bir kesim olduğunu söyledi. Bu yüzden bende halkı aşıya davet ve teşvik etmeke amacıyla böyle bir şapka yaptım. Ayrıca bir kartonun üzerine de ‘Lütfen aşınızı yapın ve Sağlık Bakanımız aşınızı yaptırın diye diye yaşlandı’ ifadelerini yazdım” dedi. 


“Lütfen aşırılarınızı yaptırın”

Yaptığı şapka ve döviz ile sokaklarda dolaştığını söyleyen Faghfoori, “Bazı insanlar bana sorular soruyor. Neden bunu yapıyorsun, utanmıyor musun diyorlar.  Çoğu kişiler bazı şeyleri biliyorlar ama bizler bunu tekrarlayarak o insanları daha da etkileyerek aşı yapmasını sağlayabiliriz. O yüzden ben sokakta yürüdüğümde aşı olmayanları aşı olmaya teşvik ederek böyle bir çalışma yapıyorum.  Benim babam, ağabeyim sağlıkçı. Ayrıca bende sağlık bölümünde okuyorum. Lütfen sağlıkçılarımızı düşünün ve aşınızı yaptırın” diye konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0