00
Haber Detayı
10 Aralık 2021 - Cuma 12:57
 
Alanya’da aşı yaptırmayanlar yakın markajda
Son 1 ay içinde vakalarda ciddi bir oranda artış yaşandığına dikkati çeken Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, aşı yaptırmayan vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.
SAĞLIK Haberi
Alanya’da aşı yaptırmayanlar yakın markajda

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vaka artışları başladı. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Alanya’da bu vaka artışından nasibini alırken, Alanya’da aşılamaya yönelik kampanyalar başlatıldı. Salgında en güçlü silah olarak tabir edilen aşı için düzenlenen kampanyalara her kesim destek veriyor.

 

Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, Alanya’da son bir ayda vaka sayısının ciddi oranda yükseldiğini belirterek, her bireyin ikinci doz aşılarını yaptırmalarını ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Aldemir, aynı zamanda okullarda okuyan öğrencilerin aşılanması için veliler ile de irtibat kurduğunu aktardı. 


Aşı yaptırmayan kişilerle irtibatta olduklarını ve onlara ulaştıklarını ifade eden Aldemir, “Maalesef vaka sayılarımızda bir ay öncesine göre ciddi oranda bir artış gözlüyoruz. Alanya’nın koronavirüs ile mücadelesi devam ediyor. Alanya’da okullarda ki öğrencilerimizin de aşılanması için çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarına aşı yaptırmayan velilerimiz ile irtibat kurarak aşı olmalarını sağlıyoruz. 


Alanya’da halen ikinci doz aşısını yaptırmayan bir kesim var. Lütfen randevunuzu alarak aşınızı yaptırın. Aşı olunmadığı takdirde hem virüsün yayılımı hem de virüse yakalanma oranı ciddi anlamda artıyor. Aşı yaptırıldığı zaman ise virüse yakalansanız dahi virüsün vücutta oluşturduğu etki azalıyor. Lütfen aşılarınızı yaptırın ve maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edelim. Ne kadar dikkat edersek o kadar süreci hızlı atlatırız ve normale dönmeye başlarız” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0