00
Haber Detayı
31 Ağustos 2021 - Salı 12:16
 
Alanya’da aşı olmayan veliler okula alınmayacak!
6 Eylül'de başlayacak olan yüz yüze eğitim öncesi, 15 yaş altı öğrencilerin aşı takviminin henüz açıklanmamış olması velileri kaygıya sürüklüyor. Bugün itibariyle takvim açıklansa dahi gerekli antikoru üretmek için süre yeterli değil
SAĞLIK Haberi
Alanya’da aşı olmayan veliler okula alınmayacak!

Koronavirüsün yeni baskın varyantı olan delta, hem çocukları hem de gençleri daha çok etkiliyor. Bu nedenle de 6 Eylül'de okula başlayacak çocukların velilerini kaygı sardı. Yaşanan süreçten kaynaklı olarak çoğu veli çocuklarını okulda yüz yüze eğitime göndermek istemiyor. Hal böyle iken 15 yaş altının aşı için randevu alamaması da süreci zorlaştırıyor. 


Öğrenciler bugün aşılansa dahi  antikor için gerekli olan süreye sahip değil. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkili hekimler bu süreçte pandeminin sessiz kurbanları olarak nitelendirilen çocukların ancak yetişkin aşı oranının arttırılması ile korunabileceğini vurguluyor. 


İÇERİYE VELİ DAHİ ALINMAYACAK

Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek olan tüm açıklamaları yakından takip ettiklerini belirten Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, “Okullarımızda alınacak tedbirlerimizi açıklamıştık. Bu konuda çalışmalarımız oldukça net olacak. Okula görev için girecek olan herkes ya aşısını olacak ya da haftalık PCR testini yaptıracak. Bu süreçte çocuklarımızı korumak için dışarıdan içeriye veli dahi alınmayacak. Okula giriş zorunluluğu olan velilerden de önce aşı kartı istenecek eğer aşılı değillerse onlar da PCR testi sonuçlarına göre okula alınacak” dedi. 


‘ÖĞRETMENLERİN TAMAMI AŞILANMADI 
Alanya’da görev yapan öğretmenlerin yüzde 81.07’sinin birinci doz aşılarını yaptırdığını belirten Yılmaz, “İlçe genlinde görev yapan 4 bin 500 öğretmenimiz bulunuyor. Bunların yüzde 81.07’si birinci doz aşılarını oldu. Yüzde 71.03’ü de ikinci doz aşılarını oldu. Bu süreçte aşılama oranının da yükseleceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0