00
Haber Detayı
14 Haziran 2022 - Salı 22:05
 
Alanya'da 17 yaşındaki İlknur yaşam mücadelesini kazandı
Alanya’da çiçek toplarken ayağı kayıp 10 metre yükseklikten aşağıya düşen 17 yaşındaki İlknur Uslu, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde yaklaşık 1 aydır verdiği yaşam mücadelesini kazandı
SAĞLIK Haberi
Alanya'da 17 yaşındaki İlknur yaşam mücadelesini kazandı

Onu bir an olsun yalnız bırakmayan doktorları ve yoğun bakım hemşireleri Uslu’ya 18’inci yaş doğum gününde sürpriz kutlama yaptı. Adeta yeniden doğan İlknur Uslu ve ailesi, sürpriz kutlama için Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine, hekimlerine ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, ” iyi ki varsınız “dediler.


ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANIYORDU 
Üniversite sınavlarına hazırlanana İlknur Uslu, 21 Mayıs 2022 tarihinde evden çiçek toplamak için dışarıya çıktı. 10 metre yükseklikte gördüğü çiçeği koparmak için yanaştığında ise dengesini kaybederek aşağıya düştü. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Ünitesinde ilk müdahalesi yapılan İlknur Uslu, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastanede görevli Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Birol Özkal tarafından acil ameliyata alındı. 


Operasyon sonrası Uslu’nun tedavisine yoğun bakımda devam edilerek hekimi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Uğur Altun ve yoğun bakım hemşireleri tarafından sürekli gözetim altında tutuldu. Yapılan müdahalelere ve tedavilere cevap veren İlknur Uslu, 1 hafta önce hayata yeniden gözlerini açtı. 2. basamak yoğun bakımda tek odalı birimde tedavisine devam edilen Uslu’ya 18’inci yaş gününde doktorları, yoğun bakım çalışanları ve hastane yönetimi tarafından sürpriz pasta kesildi. 


Hasta yatağının çevresini balonlarla süsleyen sağlıkçılar, İlknur ile birlikte pastasındaki mumu üfleyerek iyi dileklerde bulundular. İlknur Uslu’nun, sağlık çalışanlarının ve ailesinin tek istediği ise tekrardan ayağa kalkarak eski sağlığına kavuşması oldu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0