00
Haber Detayı
26 Mayıs 2023 - Cuma 19:04
 
Alanya Belediyesi’nin Yaşlılara Yönelik Seminer Ve Eğitimleri Sürüyor
Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün uzman eğitimci kadrosu tarafından Tevfik Hoca evinde yaşlı vatandaşlara yönelik verilen eğitim ve seminerler tüm hızıyla sürüyor.
YAŞAM Haberi
Alanya Belediyesi’nin Yaşlılara Yönelik Seminer Ve Eğitimleri Sürüyor

Alanya Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden olan Tevfik Hoca Evi’nde yaşlı vatandaşlara verilen eğitimler kapsamında psikolog tarafından ‘İleri yaşta yapılması gereken hayat planlaması, ruh sağlığını koruma, uğraş terapisi, ihtiyaçların önemi ve bunun için çaba harcama, günlük hayata özen gösterme ve yaş almanın kişiyi özgüvenli ve problem çözme noktasında daha başarılı yaptığına dair inanç’ gibi konularda seminer verildi. Ayrıca uzman diyetisyen tarafından vatandaşlara ‘sağlıklı beslenmenin önemi, ileri yaşta ortaya çıkan kronik rahatsızlıklar karşısında yapılması gerekenler, su içmenin önemi, fiziksel egzersizin önemi ve beslenmede yanlış bilinen kavramların düzeltilmesi’ eğitimleri verildi.
Eğitimler odyolog tarafından verilen ‘işitme sağlığının önemi, yüksek sese karşı yapılması gerekenler, kulak kirini doğu yöntemle temizleme, işitme kaybı söz konusuysa cihaz kullanımının önemi, işitme kaybı ile alzheimer ilişkisi’ başlıklarında eğitim verildi. Son olarak fizyoterapist eşliğinde katılımcılara egzersiz uygulaması yapıldı.
 
Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan, “Eğitimlerimiz ve seminerlerimiz farklı katılımcılarla birlikte düzenli olarak belli aralıklarla devam edecek. Eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlarımız Aile Destek Merkezi’mizi veya Çözüm Masamızı arayarak başvuru yapabilirler.” dedi.
 
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0