00
Haber Detayı
04 Temmuz 2022 - Pazartesi 16:27
 
Alanya Belediyesi’nin Kapalı Hayvan Pazarı Ve Kurban Satış Yeri Dualarla Hizmete Girdi
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in; “Alanya’mıza yıllarca hizmet verecek.” dediği, 10.000 m²’lik dev bir alanda projelendirilen Kapalı Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Yeri’nin duası gerçekleştirilerek hizmete açıldı. Alanya Belediyesi yıllarca kentin kanayan yarası olan, kurulduğu bölgelerde mahalle sakinlerinin sesten ve kokudan rahatsız olmasına neden olan kurban satış noktasını, merkezden uzak ancak kolay ulaşılabilir bir bölgeye taşıdı. Oba Mahallesi Bucakoluk mevkiine (Çıplaklı Orman Deposu üzeri) modern, teknolojik, kalıcı ve hijyenik bir tesis yapıldı.
YAŞAM Haberi
Alanya Belediyesi’nin Kapalı Hayvan Pazarı Ve Kurban Satış Yeri Dualarla Hizmete Girdi

DUALARLA HİZMETE GİRDİ

Alanya Belediyesi’nin yeni Kurban Satış Yeri, yapılan dua ile hizmete girdi. Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından okunan dua törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanısıra birim amirleri, muhtarlar ve kurban satıcıları katıldı.


ESNAFLARDAN BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR
Başkan Yücel dua töreninin ardından alanı gezerek satış yapan vatandaşlara bereketli kazançlar diledi. Satış yapan esnaflar,  A’dan Z’ye her şey düşünülerek inşa edilen modern tesis için Başkan Yücel’e teşekkür etti.


120 SATIŞ BÖLÜMLÜ, 3 BİN HAYVAN KAPASİTELİ DEV TESİS
10 bin metrekare alan üzerine projelendirilen dev tesis 2500’ü küçükbaş ,500’ü Büyükbaş olmak üzere toplam 3000 hayvan kapasiteli inşa edildi. 26 adet büyükbaş, 110 adet küçükbaş satış padoğu, bay-bayan WC, mescit, zabıta kontrol noktaları, özel aydınlatmalar ve özel sulama sistemlerinin bulunduğu, son teknoloji alt yapı sistemleriyle donatılan tesiste, vatandaşlar dini vecibesini steril bir ortamda sağlıklı bir şekilde yapabilecek.


YÜCEL: “ALANYA’MIZIN EN BÜYÜK İHTİYAÇLARINDAN BİRİSİNİ GİDERDİK”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın en büyük ihtiyaçlarından birisi olan hayvan pazarının bir noktada toplanmasını sağladıklarını belirterek şunları söyledi; “Yeni yaptığımız tahsislerle birlikte ve belediyemizin hizmet alanı içerisinde olan, yerleşim alanlarının dışında, güzel bir mevkide yeni bir alan inşa ettik. Burayı, vatandaşlarımızın gerek kurbanlık gerekse diğer zamanlardaki tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde dizayn ettik. Vatandaşlarımız burada aradığı küçükbaş ve büyükbaş hayvanların hepsini rahatça bulabilecekler. Burada yıllarca hizmet vereceğini arzu ettiğimiz çok güzel bir tesis oluşturduk. Tesisimizin Alanya’mıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0