00
Haber Detayı
08 Aralık 2021 - Çarşamba 08:34
 
Alanya Belediye Meclisi yılın son toplantısını yaptı
Alanya Belediye Meclisi, 2021 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığındaki Aralık ayı meclis toplantısına MHP’den Kerim Aydoğan, Melike Nazifoğlu, Emine Çalış; AK Parti’den Arif Tok; İYİ Parti’den Halis Öztürk ve bağımsız üye Yılmaz Bağışlar mazeret bildirerek katılmadı. Grup sözcülerinin ve Başkan Yücel’in açılış konuşmasının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yücel konuşmasında tüm Alanya halkını 11-12 Aralık günleri kurulacak Yeni Yıl Pazarı ve 10-19 tarihleri arasında açık kalacak 3. Kitap Günleri’ne davet etti.
YAŞAM Haberi
Alanya Belediye Meclisi yılın son toplantısını yaptı

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ MADDE KABUL EDİLDİ

Plan ve Proje Müdürlüğü’nün ALKENT Kentsel Dönüşüm ve Ticaret AŞ. tarafından Marmara Şehircilik Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Yönetim AŞ’ye ihale edilen Alanya’nın Cumhuriyet Mahallesi içerisinde bulunan riskli alanda yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin hizmet alımı işinde hak sahipleri ile müzakere süreci kapsamında görüşmeler yapılarak imzalanacak ön protokol metinlerinin mecliste görüşülmesi maddesi uzun süre gündemde kaldı. Millet İttifakı ön protokol metinlerinin bir kez daha gözden geçirilmesini isterken Başkan Yücel ve AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, bunun bir aylık zaman kaybına neden olacağını belirttiler. Mecliste farklı görüşlerin dillendirilmesi üzerine oturuma 5 dakika ara verildi. Aranın ardından yeniden toplanan mecliste ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

YENİ BELEDİYE BİNASININ AKIBETİ KONUŞULDU

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde CHP’li meclis üyesi Erkan Demirci, Yeni Belediye Hizmet Binası ve Cuma Pazarı projelerinin son durumunu sordu. Belediye Başkanı Yücel, döviz kurundaki anormal artışa dikkat çekerek yeni belediye hizmet binası sürecini şöyle açıkladı: “Üzülerek ifade ermek isterim ki serbest piyasadaki belirsizlikten dolayı 2 -3 aya göre çok ciddi farklılıklar var. 


Döviz kurundan dolayı beton fiyatlarını herkes biliyor. Belediye binasının kaba inşaatının bitmesiyle 15-16 hak ediş yapmışız. Hak edişini yapar yapmaz da ödemelerini yaptık. 2018’te bir fesih yasası çıkmıştı. Fesihten bu firma yararlanmak istedi. Ancak biz belediyenin aleyhinde olacağı için haklı olarak kabul etmedik. Çünkü yeniden bir ihale yapsak daha fazla olacağını biliyorduk. Bizden kaynaklanmayan haklılıktan dolayı mahkemeleştik. İtirazımızı yazdığımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bizi haklı bularak ihalenin devamına karar verdi.


Firma bizle devam etme kararı aldı ve planlama aldı. Planlamaya aldığı zamanda diğer ihale aldığı yerlerle mahkemeleştiler. Firmaya kayyum atanınca, 1-1,5 yıl kayyum atanmasını bekledik. Biz iyi niyetle beraber süre uzatımına girdik. Hak edişlerin hepsini ödedik. Şuanda belirli malzemeleri aldı. Mesela dış kaplamaların 4’te 3’ü bitti. Geriye kalan 4’te 1’inin camını ve seramiğini piyasada bulamıyor. Şuanda devam ediyor ama bizim ona verdiğimiz süre dolmak üzere.


“ŞUAN BEKLEMEDEYİZ ÖNÜMÜZÜ GÖRÜYORUZ DERSEK YALAN OLUR”

Fiyat artışları ile bir düzenleme yapıldığı için ülkedeki birçok işlerde duraklama olduğunu söyleyen Başkan Yücel, “Bu duraklamaları hızlandırabilmek için bizim bütün ekibimiz çalışıyor. Bizim bir sıkıntımız yok, sadece piyasanın verdiği koşullardan dolayı, yüklenici firmanın mal bulamaması, fiyat artışlarının çok olması gibi şanssızlık üst üste aldı gitti. İyi niyetle devam ettik ve hatta kayyumu davet ettik. 


Gelecek hafta kayyum yine gelecek. Yeni bir düzenleme gidecekler. Çünkü bu şekilde olursa bir sıkıntı yaşayacağız. Bizden kaynaklı değil, tüm ülke genelinde yeni olan imalarla ilgili. Şimdi bir ihale yapılsa yüzde 20-30 yukarı teklifler veriliyor. Ülkenin koşullarından dolayı böyle bir durum içerisindeyiz. Yeni yıl ile birlikte birçok ihale gerçekleştireceğiz. Şuanda sadece beklemedeyiz. Önümüzü görüyoruz desek yalan olur. Yılbaşına kadar bekleyip mecbur çıkacağız. Yaklaşık maliyetlerin durumuna göre hareket edeceğiz. İhalelere gelen teklif iki katı kadar oluyor.


“CUMA PAZARI PROJESİ’Nİ SÖYLEDİĞİMİZ ZAMANDA BİTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Hafriyat çalışmalarının başladığı Cuma Pazarı Projesi hakkında da konuşan Başkan Yücel, “Çalışmalar başladı fakat tahminlerden daha fazla acayip bir su çıktı. Teknik ekibimiz bir hazırlık içerisindeler. Birkaç gün içerisinde sağlıklı bir aydınlatma yapacağız. Orada çıkan suyu altyapıya versek yarısını karşılamıyor.Cuma Pazarı projesini esnafımıza söylediğimiz zamanda bitirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0