00
Haber Detayı
12 Şubat 2021 - Cuma 16:58
 
Aile Dostu ve Güvenli Parklar Projesi
Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanan ve Alanya Belediyesi, Alanya Alâeddin Keykubat Üniversitesi, ALTSO ve İŞKUR işbirliğinde yürütülecek olan "Aile Dostu ve Güvenli Parklar Projesi" nin hazırlık toplantısı yapıldı.
YAŞAM Haberi
Aile Dostu ve Güvenli Parklar Projesi

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında yapılan toplantıda; Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan ve parkların her yaştan çocuk ve ebeveynler için güvenli ve eğitsel bir ortam sağlamayı hedefleyen proje çalışmalarında sona yaklaşıldı. 


Kaymakam Ürkmezer; "Bu proje çocuklarımız ve ebeveynleri için çok faydalı olacağına inandığımız bir çalışma. Özellikle salgın hastalık sürecinde hazırlıklarını tamamladığımız proje; eğitsel, sosyal, güvenlikli ve sağlıklı bir ortamı sunmak için gayretlerimizin bir sonucu olacaktır. 

Böylelikle hem istihdama katkı sağlayacağız, hem de üniversite öğrencisi gençlerimizin topluma faydalı faaliyetlerde bulunmasını destekleyeceğiz. Parklarımız sadece bir oyun alanı olarak değil, çocukların açık havada eğlendiği ve eğitim aldığı bir ortam haline gelecek. 


İlk etapta belirlediğimiz 7 parkta faaliyete geçecek olan projenin Nisan ayı içinde başlamasını planlıyoruz. Ailelerimizin de çocuklarıyla birlikte mutlu bir şekilde vakit geçirebileceği parkların yaşayan ve aile dostu mekanlar olarak Alanyamıza yakışır birer yaşam merkezi olmasını umut ediyoruz" dedi.

 

 

Kaynak: (Son) - Son Alanya Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0