00
Haber Detayı
05 Kasım 2021 - Cuma 09:05
 
Ahenk Projesi Bilgilendirme Toplantısı Kaymakam Ürkmezer Başkanlığında Yapıldı
Alanya genelindeki okulların genel güvenliği ve Ahenk (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi Bilgilendirme toplantısı Alanya Kaymakamı Dr. Fatih ÜRKMEZER başkanlığında yapıldı.
EĞİTİM Haberi
Ahenk Projesi Bilgilendirme Toplantısı Kaymakam Ürkmezer Başkanlığında Yapıldı

Ömer Halisdemir Ortaokulunda konferans salonunda düzenlenen ve Alanya’daki tüm okul müdürleri ile okul aile birlikleri başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Ürkmezer katılımcılara hitaben “Hepinizin bildiği üzere yoğun bir pandemi dönemi geçirdik ve dolayısıyla çocuklarımız maalesef uzaktan eğitime katılmak zorunda kaldılar. 


Bizler bu şartları göz önünde bulundurarak Alanya’da eğitim gören tüm evlatlarımıza en iyi şekilde eğitimi ve bilgiyi ulaştırabilmek için çabaladık. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ise yüz yüze eğitim başladığı için bizler çok mutluyuz. Her eğitim öğretim yılı yaptığımız çalışmaların yanında bu sene çocuklarımızın pandemi şartlarında eğitim görmelerini sağlamaya çalışıyoruz.” 


“Bugün bu toplantıda öncelikli amacımız çocuklarımızın evlerinden okullarına güvenli bir şekilde ulaşıp, okullarında güvenli bir eğitim görüp daha sonra güvenli bir şekilde yuvalarına kavuşmalarını amaçlıyoruz. Bu amaç bizim asli görevimiz. Bu görevi Emniyet ve Jandarmadan oluşan Asayiş güçlerimizle yapıyoruz. Öğrencilerimizin okula geldiğinde  güvenli ve huzurlu bir eğitimin tesisi için okul müdürleri ve öğretmenlerimize görev düşüyor. 


Okul çevresinde  çocuklarımızın sağlığına zararlı ve satılması yasak olan  alkol sigara vb şeylerle karşılaşırlarsa bu durumu hemen yetkililere bildirmelerini istiyoruz. Okullarımızın güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili her okula irtibat görevlisi görevlendirerek gerekli güvenliği tesis etmek için çalışıyoruz. Belli başlı okulların giriş çıkış saatlerinde trafik ve asayiş ekipleri görevlendiriyoruz. Amacımız hep birlikte okullarımızdaki  çocuklarımızın en iyi şekilde güvenliğini sağlamak”. 


“Çocuklarımız için dikkat etmemiz gereken diğer konu ise pandemi ve sağlık şartları.  Biliyorsunuz pandemi ile ilgili aşılama çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımıza bir şey anlatabilmemiz için önce kendimizin  örnek olması gerekir . Bu konuda okul müdürlerimize, öğretmenlerimize okul aile başkanlarımıza ve velilerimize  düşen görev aşılama çalışmalarını tamamlamlalarıdır. Aşılama çalışmalarımızı iyi bir noktaya getirmemiz gerekmektedir. 


Diğer bir konu ise pandemi şartlarından etkilenen çocuklarımızın sosyal hayata uyumunu kolaylaştırmamız gerekiyor. Bunun için de çocuklarımızı imkanlar dahilinde sosyal , kültürel, sportif, sanatsal faaliyetlere yönlendirmemiz gerekiyor. Öğrencilerimiz için yaptığımız çalışmaları tek çatı altında toplayan AHENK projesi kapsamında çalışmalarımızı koordine edip uygulamamız gerekiyor. Gittiğimiz okullarda mutlaka kitap okuma etkinliği düzenliyoruz. Bu projede amaç çocuklarımızın akademik anlamda iyi olmaları bunun yanında iyi bir insan olarak yetişmesini sağlayacak tüm aktiviteleri tek çatı altında  gerçekleştirmektir” dedi. 


Ardından İlçe Jandarma Komutanı Yrb. Engin Burak Mindivanlı ve İlçe Emniyet Müdür V. Cengiz Usta asayiş ve güvenlik çalışmaları, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir ise sağlık ve aşılama konularında yaptıkları faaliyetler hakkında katılımcılara sunum yaparak bilgi verdi. 
Toplantı en son son İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın Ahenk Projesi ile ilgili sunum yapması ile sona erdi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0