00
Haber Detayı
10 Haziran 2022 - Cuma 21:49
 
AGF’den iz bırakan sosyal sorumluluk projesi
Akdeniz bölgesindeki gazeteciler cemiyetlerinin bir araya gelerek oluşturduğu medya örgütlenmesi Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) artık il buluşmalarında sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor.
YAŞAM Haberi
AGF’den iz bırakan sosyal sorumluluk projesi

AGF’nin 09-12 Haziran 2022 tarihleri arasındaki Burdur buluşması, perşembe günü öğleden sonra çok anlamlı bir eğitim etkinliği ile başladı.Matematikçi Yazar Burcu Haboğlu Baba, Burdur şehir merkezinin en öne çıkan, projeleriyle özellikle de kitap okuma, kitap sevgisiyle adından sıkça söz ettiren TOBB Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.Öğrencilere matematik sevgisi kazandırmayı, kolay bir şekilde matematik öğretmeyi amaçlayan, bunun için yıllardır yoğun bir çalışma içerisinde olan Burcu Haboğlu Baba, “Annem bir sihirbaz, bir matematik öyküsü” kitabını TOBB Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine AGF Burdur etkinlikleri kapsamında hediye ederken, kitabını imzaladı.


TOBB Ortaokulu’nda kütüphanede gerçekleşen etkinlikte Burcu Haboğlu Baba, öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide, matematiği konuştu. Öğrencilerin tavrı, yüksek özgüvenleri, kendilerini ifade ediş yetenekleri ve matematiğe bakışı, Burcu Hoca’yı oldukça memnun etti.AGF Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Coşkun, Onursal Başkan Mevlüt Yeni, konuk gazeteciler cemiyetleri başkanları ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel’in de katıldığı, AGF’nin sosyal sorumluluk, eğitim projesi Burdur buluşmasında iz bırakan bir etkinlik oldu.AGF’nin medya meslek sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm uğraşlarının yanı sıra bölgede, il buluşmalarında bundan sonra sosyal, kültürel içerikli çalışmalara, programlara da yer vereceklerini belirten AGF Başkanı Gaye Coşkun, “ilk deneyimi Burdur buluşmasında bir eğitim projesi ile gerçekleştirdik. 


Öğrencilerle matematik buluşması çok başarılı geçti. Geleceğimiz olan çocuklarımız için bir kez daha umutlandık. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız sürecek. AGF oluşumunun temellerini atan Mevlüt Yeni’ye bir kez daha teşekkür ederken, ondan aldığımız bayrağı, çıtayı böylesine özgün, farklı çalışmaları bölgemiz geneline yayarak sürdürme kararlılığı taşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0