00
Haber Detayı
18 Ağustos 2021 - Çarşamba 19:37
 
‘Afgan halkı Türk milletini örnek almalı’
CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, büyükşehir belediyelerinin bölgemizdeki orman yangınlarının söndürülmesinde ciddi bir çalışma sergilediğini ifade ederek, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Muhittin Böcek’e de saygı duyuyor, teşekkür ediyoruz” dedi.
SİYASET Haberi
‘Afgan halkı Türk milletini örnek almalı’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıda ilk olarak Alanya kırsalında da etkili olan orman yangınlardan bahseden Coşkun Karadağ, Türk hava Kurumu’nun uçaklarının yeniden harekete geçmesinin güzel bir durum olduğunu söyledi. Tüm Türkiye’de yaşanan yangınlarla ilgili açıklamada bulunan Karadağ, “Türkiye’de yaşanan orman yangınları halkımızı maddi ve manevi anlamda zarara uğrattı. Bu orman yangınlarından sonra ortaya önemli bir sonuç çıktı. 


Özellikle büyükşehir belediyelerimiz çok ciddi bir çalışma ile beraber bu yaraların sarılmasını sağladı. Türk Hava Kurumu’nun yeniden harekete geçmesi, uçakların yeniden uçacak olması ve bu tür felaketlerde görev alacak olması güzel bir gelişme. Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Muhittin Böcek’e de saygı duymak gerekir. Başkanıma çok teşekkür ederim” dedi. Türkler Limanı’nda dört gezi teknesinin yandığını anımsatan Karadağ, “Tekne sahiplerine geçmiş olsun diyorum. 


Yangının sevindirici tarafı can kaybının olmaması. Mal her zaman canın yongasıdır. Maddi hasar büyük. İnşallah onu da sigortayla ve el birliği ile onarmaya çalışacağız” diye konuştu. Afganistan’da Taliban’ın iktidarı devralmasını değerlendiren Karadağ, “Taliban Afganistan’ı ele geçirdi. Ne yazık ki Afganistan’ın yeni yönetimi, Mustafa Kemal Atatürk’ün görüşlerine tamamen ters bir görüşe sahip. Şu anda Afganistan ele geçirildi, bu onların bileceği iş ama özellikle televizyonlarda yayınlanan Afganların uçaklarla ülkelerinden kaçış görüntülerini Çanakkale Savaşı’na benzetiyorum. 


Çanakkale Savaşı’nda Türk halkının cepheye koşmasının bir benzeri gibi görüyorum ama bu tam tezadı. Çanakkale Savaşı’nda halkımız düşmanla mücadele için cephelere koştu ama ne yazık ki Afgan halkı ülkesinden kaçtı” dedi. Coşkun Karadağ, vatandaşa aşı çağrısında bulunarak, “COVID-19 vakaları son günlerde tırmanışa geçti. Alanya belki resmi rakamlarda iyi gibi gözükse de bugün tüm hastanelerin dolu olduğunu görüyoruz. İnşallah bunu da atlatırız ama vatandaştan isteğimiz herkesin aşı olması” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0