00
Haber Detayı
23 Haziran 2022 - Perşembe 10:26
 
2022 Yılı Kurban Bayramı Ne Zaman
Bayramlar, kardeşlik hukukunun gereklerini hakkıyla yerine getirmemize, daha çok kenetlenmemize vesile olan zaman dilimleridir. Bayramlar, sevinç ve hüzünle akıp giden hayat yolculuğumuzda Rabbimizin bizlere lütfettiği huzur ve neşe mevsimleridir.
YAŞAM Haberi
2022 Yılı Kurban Bayramı Ne Zaman

Bayramlar, dini ve milli hislerimizi coşturan, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, toplumsal hayatı canlandıran; bir gönül medeniyeti olan İslam’ın yoksulu gözetme, yetimi sevindirme, muhtaçla paylaşma gibi yüce değerlerini yaşatan müstesna günlerdir.


Bu bayrama adını veren Kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilahi emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakarlığın bir nişanesi, Allah’ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin hal ile ifadesidir.
Yaratılana şefkat ve merhamet, temizlik, insana saygı, çevrenin korunması, israftan kaçınma Müslümanın her zaman göstermesi gereken temel duyarlılıklardır. Kurban kesimi esnasında bu hususlara azami ölçüde riayet etmemiz hem dini hem de insani sorumluluğumuzdur.
Bu yıl 8 Temmuz Cuma günü Kurban bayramının arefesi idrak edilecek ve 9 Temmuz Cumartesi günü İslam alemi, Kurban bayramının birinci gününü kutlayacak.


Her Kurbanda farz namazların ardından okunan teşrik tekbirleri, arefe günü sabah namazıyla birlikte başlayıp Kurban bayramının dördüncü günü (12 Temmmuz Salı) ikindi namazıyla birlikte sona erecek.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0