00
Haber Detayı
22 Eylül 2022 - Perşembe 13:29
 
19. Avrupa Anjıoloji günleri Online olarak gerçekleşti
19. Avrupa Anjıoloji günleri kapsamında Uluslararası Akademi Konferansın Ön Programı Online olarak yapıldı Uluslararası Akademi konferansın ön programı olan ve 16 Ülkeden temsilci hekimin katılımıyla online olarak gerçekleştirilen konferansta Türkiye’yi temsilen Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan yer aldı. Konferansta damara bağlı uzuv kayıplarının önlenebilmesi, damar açıklığının sağlanması Avrupa işbirliği protokolü imzalanarak önemli kararlar alındı
SAĞLIK Haberi
19. Avrupa Anjıoloji günleri Online olarak gerçekleşti

19. Avrupa Anjiyoloji Günleri kapsamında VAS-Avrupa Bağımsız Anjiyoloji ve Vasküler Tıp Vakfı ‘nın düzenlediği Uluslararası Akademi konferansın ön programı 16 Ülkeden temsilci hekimin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.  Türkiye’den temsilci olarak Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan’ının katıldığı online görüşmede kasım ayında yapılması planlanan Anjiyoloji günleri ile ilgili yol haritası çizildi. Uluslararası Akademi konferansı ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Karahan Türkiye ve Alanya için önemine kalp damar cerrahisi adına alınan kararlara değindi. Doç. Dr. Oğuz Karahan:”  VAS danışma kurulunun Avrupa birliği protokolünün Amerika’ya akreditasyonu ve Amerika- Avrupa işbirliği açısından iş güdümü açısından önemli kararlar alındı. 


Damara bağlı uzuv kayıplarının önlenebilmesi adına damar açıklığının sağlanmasında Avrupa işbirliği protokolü imzalandı. Damar hastalıklarında farkındalığın arttırılması için Avrupa ve VAS Danışma Kurulunun iş birliği protokolü için 12 Ülkede ayrı ayrı hizmet veren üniversitelerle iş birliği yaparak tek tip hasta bilinçlendirme ve yaklaşım için çalışıldı. Daha önceden VAS-Avrupa Bağımsız Anjiyoloji ve Vasküler Tıp Vakfı tarafından damar cerrahisi alanında mükemmeliyet merkezi olarak sertifikalandırılan hastanemize kalp damar cerrahisi alanında yeniliklerin kazandırılması adına oldukça verimli bir konferans oldu.  Alanya,  uluslararası arenada Türkiye’nin vitrini niteliğinde olduğunu kanıtlamış oldu.  Bu alanda çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0