00
Haber Detayı
02 Şubat 2021 - Salı 16:44
 
Belediye meclis toplantısında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Covid-19 ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Aşının yaygınlaşmasıyla rahatlayacağımızı düşünüyorum. Zamanı geldiğinde biz de aşımızı olacağız" diye konuştu.
GÜNDEM Haberi

Alanya Belediyesi’nin aylık olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

 

Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Bu yılın ikinci meclis toplantısına İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan ile CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da katıldılar. Toplantıya MHP Grubu'ndan Ali Şahin, Adem Er, Emine Çalış, Mehmet Babaoğlu, Kerim Aydoğan, Kerim Ertekin, İYİ Parti Grubu'ndan Can Kamburoğlu, Fikret Arık, Didem Dim Özaltın ile Hacı Mevlüt Zavlak mazeret bildirerek katılmadılar.

 

Mecliste grup sözcülerinin temennilerinin ardından konuşan Başkan Yücel, hafta sonu gerçekleşen yağışlar sonucu zarar görenlere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yaraların sarılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getiren Yücel, “Devletimizin tüm kurumları ile iş birliği içerisinde Covid-19 ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Kısıtlamalarla salgının yavaşladığını, vakaların azaldığını biliyoruz.

 

Salgını sonlandırılmasında en etkili unsur olan aşının yaygınlaşmasıyla rahatlamayı umuyoruz. Elbette bizler de sırası geldiğinde aşımızı olacağız ancak toplumun tamamının aşılanması tamamlanıncaya kadar tedbirler elden bırakılmamalı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz” dedi.

 

“ALANYA’NIN FETHİNİ EN ÜST DÜZEYDE KUTLAYACAĞIZ”

Alanya’nın fethinin 800’üncü yılı hakkında da açıklamalarda bulunan Yücel, “Alanya Belediyesi olarak gayemiz fethin ve fetih coşkusunun 2021 yılı süresince ilçemize, daha sonra ulusumuza ve tüm dünyaya yayılmasına vesile olmak. Bu yıl boyunca çeşitli etkinlik ve programlarda Alanya’nın fethini hep birlikte kutlayacağız.

 

Bu kapsamda 19 Şubat’ta Atatürk Spor Salonu’nda pandemi kurallarına uyarak, kısıtlı bir katılımla Alanya fetih kutlamalarının lansman programını gerçekleştireceğiz. Alanya’yı yüksek standartlara sahip güvenli, sosyal ve kültürel hayatı zengin, halkın yaşamaktan mutlu olduğu örnek bir dünya kenti yapmak misyon ve vizyonumuzla çalışırken, iş birliğinde ve çözüm ortaklığında bulunduğumuz tüm kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, destekleriyle fetih kutlamalarını en üst düzeyde etkinlikler ve tanıtımlarla gerçekleştirmek en büyük arzumuz” diye konuştu.

 

Yücel, önceki gün düzenlenen kongrede tekrar güven tazeleyen AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a çalışmalarında başarılar diledi. Mecliste ilk olarak belediyeye hibe edilmek istenen ancak ekonomik ömrünü tamamladığı tespit edilen bir adet kamyonun hibe talebinin geri çekilmesi oylanarak kabul edildi.

 

Sonra Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonu, Plan ve Proje Müdürlüğü Komisyonu’ndan gelen maddelerin görüşülerek kabul edildi. Mecliste İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Tekin de bir öneri sundu.

 

Alanya sınırları içerisinde planlı alanlarda plan notlarının revize edilmesi ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına sınırlarının işlenmesi gerektiğini belirten Tekin, talebinin gündeme alınarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesini istedi. Tekin’in önerisi oy birliği ile kabul edildi.

 

MUSTAFA ARAS İÇİN TEŞEKKÜR EDİLDİ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan AK Partili Meliha Aras, Demirtaş eski Belediye Başkanı Mustafa Aras’ın adının başkanlık yaptığı mahallede yaşatılmasına onay verilmesi nedeniyle aile adına Alanya Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

“BU PERŞEMBE ONAYLAYACAĞIZ”

Mecliste CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, Sugözü Mahallesi’ndeki 18. madde uygulamasının son durumunu sordu. Demirci’nin sorusuna cevap veren Plan Şehircilik Müdürlüğü görevlisi Koray Kodal, “Yüklenici firmayla geçen hafta görüşüldü. Dilekçesini verdi. Bu Perşembe onaylayacağız” diye cevap verdi.

 

“KILI KIRK YARARAK ÇALIŞIYORUZ”

 

Başkan Yücel de, “İnanın bunu sizden (Erkan Demirci) fazla ben istiyorum. Çünkü yılların getirdiği bir sorun. Her bölgede kılı kırk yararak çalışıyoruz ama o bölgede biraz daha hassasiyetle çalışıyoruz. Son gelinen noktada vatandaşın daha da lehine olan uygulamalar oldu. Bizim de bazı uygulamalarda belediye olarak elimiz rahatlamış oldu” ifadelerini kullandı.

 

“MAHMUTLAR HALKINA MÜJDELEMEK İSTİYORUM”

 

CHP’li Yılmaz Bağışlar da Mahmutlarspor futbol sahası çalışması için belediyeye teşekkür etti. Bağışlar, ayrıca Mahmutlar’da yaşayan SMA hastası Ahmet bebek için belediye olarak bir şeyler yapılıp yapılamayacağını sordu. Yücel ise, “Futbol sahası ihaleye çıktı. 31. Bölge olan yerdeki uygulama imar planı bittikten sonra da tespit ettiğimiz bir alanda Mahmutlar’ın yıllardır arzu ettiği kültür merkezi ile düğün salonu ihtiyacını çözeceğiz. Bunu Mahmutlar halkına müjdelemek istiyorum” dedi.

 

“AHMET BEBEK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM” Ahmet bebek için ailesiyle görüştüklerini aktaran Yücel, “Fakat SMA hastalarıyla ilgili kampanya yapılmaması bildirilmişti. Bu çocuğumuzun sağlığına kavuşması ihtiyacı var. Bunları fırsat bilerek vatandaşlarımızı dolandıranlar var. 25 milyon TL toplanması gerekiyor. Biz karınca kaderince elimizden ne gelirse yapacağız ama bunu bakanlıklarımızın koyduğu kurallar ve hukuk kurallarına da uygun olarak yapmak zorundayız. Bir can için hep birlikte elimizden geleni yapalım ama limit gerçekten çok yüksek. Elimden geleni yapmaya çalışacağım” diye konuştu.

 

“BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN HABERİ VAR”

 

CHPli Nazmi Zavlak da Ahmet bebek için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteği ile yardımların bir noktaya getirilebilirse, başarı elde edilebileceğini söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş de Çavuşoğlu’nun konunun gündeme gelmeden haberi olduğunu, yasa ve kanunlar çerçevesinde çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Kaynak: (Son) - Son Alanya Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0