CHP Alanya İlçe Başkanı Kandemir: Düşman Hukuku Bizi Yıldıramaz

Parti binasında açıklama yapan Kandemir, Türkiye’de tespit edilen ve belgelenmiş çok sayıda yolsuzluk dosyası varken, sözde itirafçı beyanlarıyla CHP’li belediye başkanlarının tutuklanmasını ibretle takip ettiklerini vurguladı. Kandemir’e Alanya Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyerek sözlerine başlayan Kandemir, CHP’ye yönelik saldırıların devam ettiğini söyledi:

“CHP belediyelerine saldırılar sürüyor. Belediye başkanlarımız gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Birçoğu da tutarsız, doğru dürüst iddianame olmadan, sadece kendi besledikleri ve 10 yıl içinde Türkiye’nin birçok belediyesinden ihale alan bir işverenin itiraflarıyla gözaltına alınan, tutuklanan belediye başkanlarımız var. Ancak hiç kimse AK Parti’li ve MHP’li belediyelere de iş yapmış olmalarını konuşmuyor.”

Kandemir, yolsuzluk iddialarına da değinerek, “Ayakkabı kutuları, sıfırlamalar, 128 milyar dolar, kol saatlerini açıklayamayanların, uydurma ve zorlama soruşturmaların arkasına sığındıklarını görüyoruz. Türkiye’de tespit edilen ve tamamı belgelenmiş çok sayıda yolsuzluk dosyası varken, planlı operasyonlarla sözde itirafçı beyanlarıyla belediye başkanlarımızın tutuklanmasını ibretle takip ediyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet düşmanlarının Türkiye aleyhine faaliyetlerine de dikkat çeken Kandemir, “Konu yolsuzluk olduğunda, hak, hukuk, adalet olduğunda, tam bağımsız Türkiye olduğunda hodri meydan diyoruz. Düşman hukuku uygulamaya devam ediyorlar. Biz Kuva-yi Milliye’yiz, halkın gücüyüz. Bizi uyguladığınız düşman hukuku ile yıldıramazsınız” ifadelerini kullandı.

Ekonomik ve sosyal sorunlara da vurgu yapan Kandemir, “Ülkenin yarısı cayır cayır yanarken önlemek için ne yapıyorsunuz? Halk açlık sınırında yaşarken ne yapıyorsunuz? Ekonomi bitmiş, ne yapıyorsunuz? Bunlara cevap vermeden sadece iftiracıların beyanları ile belediye başkanlarımıza yapılan zulümleri reddediyoruz. Biz halkız, güçlüyüz. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bütün belediye başkanlarımızın ve belediyelerimizin arkasındayız” dedi.