Antalya Büyükşehir’den Üreticiye 40 Bin Zeytin Fidanı Desteği
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen destekleme çalışmaları kapsamında, Korkuteli’nin Bozova, Yelten, Garipce, Büyükköy ve Küçükköy mahallelerinde zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Sadece Bozova’da 178 üreticiye 3 bin 560 zeytin fidanı teslim edildi.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEYE KATKI
Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, dağıtılan zeytin fidanlarının hem iklimsel hem de ekonomik katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi:
“Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin her zaman yanındayız. Talep dilekçeleri doğrultusunda fidanları teslim ediyoruz. Özellikle kuraklığa dayanıklı yapısıyla zeytin, iklim değişikliğiyle mücadelemizde çok önemli bir yer tutuyor. Aynı zamanda yöre halkına da ciddi bir katma değer sağlayacak.”
ÜRETİCİLERDEN TAM DESTEK VE TEŞEKKÜR
Fidan desteğinden yararlanan üreticiler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üreticiler, “İnsan kaç yaşında olursa olsun, ağaç dikmek çok güzel bir şey. Hele ki zeytin fidanı… Ona ‘ölümsüz ağaç’ deniyor. Bu destek hem doğa hem de insanlar için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.
Zeytin fidanlarını teslim alan üreticilerden Yasemin Dönmez ise şu sözlerle teşekkür etti:
“Belediyenin en güzel hizmetlerinden biri bu fidan destekleri. Ücretsiz olması da ayrıca güzel. Bu fidanlar torunlarımıza bırakacağımız birer emanet. Köyümüze katma değer sağlayacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.”