Alkollü Sürücü Dehşeti: Park Halindeki Araçlara Çarptı
Yapılan alkol kontrolünde sürücünün 1.35 promil alkollü olduğu tespit edildi. Alkollü araç kullanarak trafiği ve diğer vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu gereğince 9.267 TL idari para cezası uygulandı.
Olayın dikkat çeken bir diğer yönü ise sürücünün aday sürücü statüsünde olmasıydı. Mevzuat gereği, aday sürücülerin alkollü araç kullanmaları halinde ehliyetleri daimi olarak iptal ediliyor. Bu kapsamda, sürücünün ehliyetine süresiz olarak el konuldu ve kullandığı araç trafikten men edildi.
Jandarma Trafik ekipleri tarafından gerekli cezai işlemler uygulandıktan sonra, sürücü hakkında "trafiği tehlikeye düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldı. Şahıs, işlemlerinin tamamlanması için Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı Asayiş ekiplerine teslim edildi.
Kazayla ilgili soruşturma sürerken, jandarma yetkilileri vatandaşlara bir kez daha uyarıda bulundu: “Alkollü araç kullanmak sadece sizi değil, trafikteki herkesi riske atar. Lütfen kurallara uyalım, can kaybı yaşanmadan önlemimizi alalım.”Mehmet Al