Alanya'da Dolu Yağışı Seraları Vurdu

SERALAR VE MEYVE BAHÇELERİ ZARAR GÖRDÜ

Emişbeleni, Soğukpınar ve Payallar mahallelerinde etkili olan dolu yağışı, özellikle seralarda ve avokado bahçelerinde hasara yol açtı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, doludan etkilenen üreticileri yerinde ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de zarar tespitinde bulundu.

“TARSİM’İ İHMAL ETMEYİN”
Zarar gören üreticilerin yalnızca ikisinin TARSİM sigortasına sahip olduğunu belirten Başkan Göktepe, şu açıklamalarda bulundu:
“Dolu yağışı nedeniyle 6 üreticimizin seraları zarar gördü. Bunların ikisi cam, dördü ise plastik seraydı. Emişbeleni’nde avokado ağaçlarında ciddi zarar oluştu, meyve dökülmeleri mevcut. Soğukpınar ve Payallar’ın bazı bölgelerinde de benzer zararlar var. Bu olay bize bir kez daha TARSİM’in ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Üreticilerimizin bu gibi afetlerde mağdur olmaması için mutlaka sigortalarını yaptırmalarını öneriyoruz.”