4. FoodFest Antalya Coşkuyla Sona Erdi
ÜNLÜ ŞEFLERDEN LEZZET DOLU GÖSTERİLER
Festivalin son gününde sahne alan ünlü şefler, Akdeniz’in taze ürünlerini kullanarak etkileyici sunumlar yaptı. Şef Rafet İnce, Antalya’nın yerel bitki ve meyveleriyle hazırladığı lagos balığı ile izleyenlerden tam not aldı. Atıksız Mutfak Şefi Özge Şahin, bakla ve kuskusla hazırladığı yeşil tabak ile dikkat çekerken, Şef Mehmet Özer ise Antalya’nın narenciye zenginliğine vurgu yaptı ve susamlı guacamole workshop’u gerçekleştirdi.
Festivalin dikkat çeken bir diğer sunumu ise Şef Türev Uludağ’dan geldi. Uludağ, istilacı bir tür olan Aslan Balığı ile hazırladığı tabakla hem farkındalık yarattı hem de büyük beğeni topladı. Uludağ, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu festivali Türkiye gastronomisi adına çok değerli bir organizasyon haline getirdiğini belirterek, Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.
PANELLER, WORKSHOPLAR VE PLAKET TÖRENİ
Festival boyunca gastronomi alanında uzman isimlerin katıldığı paneller ve söyleşiler de yoğun ilgi gördü. Son gün düzenlenen workshopların ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, sahneye çıkarak katılım gösteren şeflere teşekkür plaketi takdim etti.
Tuncer, “Halkımızın bu festivale gösterdiği yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti. Üç gündür Antalya’da lezzet dolu anlar yaşadık. Hem vatandaşlarımız hem de değerli şeflerimizin katkılarıyla FoodFest her yıl daha da büyüyecek” dedi.
GENÇ ŞEFLER YARIŞTI
Festivalin son gününde üniversiteler arası yemek yarışması da büyük ilgi gördü. Akdeniz Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi’nin gastronomi öğrencileri, yöresel tariflerle hünerlerini sergiledi. Jürinin değerlendirmesi sonucu “Yeni Dünya Dolması”, “Mutancana Sarma” ve “Keçiboynuzlu Baklava” tabaklarıyla Akdeniz Üniversitesi öğrencileri birincilik ödülünü kazandı.
ANTALYA LEZZETLE ANILDI
Festival süresince ziyaretçiler, Antalya’nın önde gelen restoran ve yöresel markalarının lezzetlerini tatma fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de açtıkları stantlarla yerel ürünlerini tanıttı, kent kültürünün gastronomik mirasını geniş kitlelere ulaştırdı.
FESTİVALDEN RENKLİ KARELER SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI
FoodFest Antalya, üç gün boyunca sosyal medya platformlarında da büyük ilgi gördü. Etkinlikler, sunumlar ve yarışmalar anlık olarak paylaşıldı; #FoodFestAntalya etiketi ile binlerce gönderi yapıldı.Bülten