00
Haber Detayı
06 Mayıs 2024 - Pazartesi 12:53
 
Başkan rekor zam yapacak
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, İnşaat ve İskan ruhsatı için yüzde 100 zam talebini yarınki meclis gündemine taşıyacak
YAŞAM Haberi
Başkan rekor zam yapacak

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in talimatıyla Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, ikinci bir emre kadar inşaat ve iskan ruhsatı talep eden inşaat şirketlerinin bu talebini bekletmeye aldı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, ikinci bir emre kadar inşaat ve iskan ruhsatlarını bekletirken, Plan ve Bütçe Komisyonu ise rekor zam talebini görüşüyor.


26 BİN TL ÖDENİRKEN 52 BİN TL OLUYOR
Metrekare başına inşaat ve ruhsat harcı için alınan 26 bin TL’yi az bulup, yüzde 100 oranında zam yapılmasını isteyen Başkan Özçelik’in talimatıyla Plan ve Bütçe Komisyonu, bu konuda çalışmalara başladı. Başkan Özçelik’in talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylanır ve mecliste kabul ederse metrekare başına inşaatçıların ödediği inşaat ve iskan ruhsat harcı 26 bin TL’den 52 bin TL’ye yükseltilecek.Gözler, Alanya Belediye Meclisi’nde CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin bu konuda verecekleri karara çevrilmiş durumda. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0