00
Haber Detayı
10 Mayıs 2024 - Cuma 15:24
 
Alman ailelerin lüks tatil rezervasyonları artıyor
Almanya'da bu yıl güçlü bir lüks tatil satışının olduğu, Alman ailelerin giderek daha fazla lüks tatile yöneldiği ifade ediliyor. Türkiye'nin en büyük iki turizm pazarından biri olan Almanya'da lüks tatillere dönük talepte büyük artış olduğu belirtiliyor.
TURİZM Haberi
Alman ailelerin lüks tatil rezervasyonları artıyor

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre, lüks tatil satışlarının yoğunlaştığı yerler de çoğunlukla klasik tatil destinasyonları.


Lüks tatil satın alanların sayısı artıyor
Almanya pazarında lüks tatil ürünü satan tur operatörlerinin işlerinden son derece memnun olduğu belirtiliyor. Dertour Deluxe'ün Genel Müdürü Mike Lehmann'ın "Lük tatil satışlarında tüm destinasyonlarda muazzam bir artış var. 2024 satışlarımı rekor yılımız olan 2023'ü bile geride bırakacak." derken Windrose Finest Travel'ın Genel Müdürü Christian Böll "Lüks tatil harcamalarındaki artışta uçak bileti fiyatlarındaki yükselişin de payı var. Ancak lüks tatil satın alan insanların sayısı da artıyor." yorumunu yaptı.
Öne çıkan trendler


Geçtiğimiz yıl Family Collection adıyla kendi aile markasını piyasaya süren seyahat tasarımcısı Edeltravel ise, yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaya başladığını anlatıyor. 


Konuyla ilgili görüş açıklayan her üç tur operatörü de bu yıl lüks seyahatte birçok trend olduğunun altını çiziyor. Dertour Deluxe plaj tatili ile birleştirilmiş safari ve doğa deneyimlerinin ön plana çıktığını belirtirken Edeltravel daha detaylı planlanmış bireysel gezilere dönük talebin yüksek olduğunu açıkladı. 


Öte yandan, çok kuşaklı aile gezilerinde de lüsk seyahatin giderek daha fazla rol oynadığına dikkat çekiliyor. Dertour Deluxe, yapılan her 4 lüks tatil rezervasyonun 1'inin çok kuşaklı aile gezilerinden oluştuğunu bildirirken, Edeltravel'da bu oranın yüzde 50'ye ulaştığını kaydedildi.


Oteller de trendin farkına vardı
Deluxe'ün Genel Müdürü Mike Lehmann, pek çok otelin bu trendin farkına vardığını söylüyor. Lehman,  bu nedenle servis ve hizmetini geliştiren otellerin acentelere de detaylı bilgiler sunduğunu kaydediyor. Lehmann "Konaklama konusunda aileler üst düzey konaklama istiyor. Ancak daha önemlisi aileler artık oda düzeninden yiyecek-içeceğe ve çocuk eğlencesine kadar pek çok detaya dikkat ediyor. 


Edeltravel Genel Müdürü Kristin Sticklat "Önemli olan otellerin esnek olması ve ayrıntılı talepleri olduğunda bile aileler için ideal çözümü bulabilmesi. Diğer bir konu ise aktivitelerin insanların yaşına uygun olması. " diyor. 


Diğer yandan lükse segmentte, deneyim ile dinlenme arasındaki denge kadar eğlence ile huzur arasındaki dengenin de iyi sağlanması gerekiyor. Bu konunun henüz rezervasyon aşamasında seyahat acentesi tarafından netleştirilmesi gerekiyor. 


Lüks aile tatillerin kısa mesafe destinasyonların İtalya, İspanya ve Yunanistan olduğunu belirten katılımcılar, uzak mesafede ise Maldivler ve ABD'nin tercih edildiğini söylüyor.

KaynakTurizm Güncel - Dış Haberler

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0