00
Haber Detayı
10 Mayıs 2024 - Cuma 19:37
 
Alkü’de Öğrenciler Avrupa Birliği Sertifikası Aldı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerine yönelik yapılan, Avrupa Birliği kurumları ve en önemli AB politika alanları hakkında bilgi ve eğitim konularının yer aldığı “141. Avrupa Birliği Sertifika Programı” yoğun katılımla yapıldı.
YAŞAM Haberi
Alkü’de Öğrenciler Avrupa Birliği Sertifikası Aldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra mesleki ve alanında uzman isimler tarafından verilen seminerlerle ve sertifika programlarıyla eğitime devam ediyor. ALKÜ’de, Almanya merkezli Konrad-Adenauer Vakfı Türkiye ve TANDEM ortaklığında 7-8-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında öğrencilere yönelik 141. AB Sertifika Programı düzenlendi. ALKÜ ALTSO Turizm MYO Konferans Salonu’nda yapılan programa, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın, Konrad-Adenauer Vakfı Türkiye Temsilcisi Walter Glos, TANDEM Başkanı Prof. Dr. Nail Alkan, ALKÜ ALTSO Turizm MYO Müdürü Prof. Dr. Özgür Gölge, ALKÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Koçancı, ALKÜ Proje ve İkili İşbirlikleri Koordinatörü Doç. Dr. Gülru Bayraktar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 


ÖĞRENCİLERE AVRUPA BİRLİĞİ HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ 
Konrad-Adenauer Vakfı Türkiye Temsilcisi Walter Glos, programın açış konuşmasını yaparak katılımcılara Avrupa Birliği hakkında geniş bilgiler verdi. Glos, öğrencilere bu programın Avrupa’yı tanımak için önemli bir program olduğunu vurguladı. Glos, Konrad-Adenauer Vakfının Türkiye’de yirmi yılı aşkın süredir Türk üniversitelerinde AB Sertifika Programını başarıyla yürüttüğünü söyleyerek “141. etkinliğimiz, AB'yi derinlemesine anlamak için mükemmel bir fırsat sunuyor. 


Avrupa Birliği, kurumları ve en önemli AB politika alanları hakkında bilgi ve eğitim vermekten gurur duyuyoruz.” dedi. Programın devamında TANDEM Başkanı ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nail Alkan tarafından Avrupa Birliği ile Türkiye’nin tarihteki ilişkileri belgelerle anlatıldı. Programın konuklarından Emekli Vali Dr. Enis Yeter ise “Avrupa Birliği ve Kültürleri” konusunu anlatırken Başkent Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Şahinöz ise “Türkiye-Avrupa Birliği Gümrük Anlaşması” konusunu ele aldı. Avrupa Birliği'ne ilgi duyan ALKÜ öğrencilerine yönelik programı tamamlayan katılımcılara program sonunda sertifika verilirken katılımcılara da teşekkür belgesi takdim edildi. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0