00
Haber Detayı
02 Mayıs 2024 - Perşembe 14:33
 
Alanya Müftüsü Değerler ve Hoşgörü Anlattı
Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) programı kapsamında Alanya Obaköy Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Bu anlamlı etkinlik, hoşgörü ve yardımlaşma temalarını içeriyordu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Müftü İlhan’ın konuşmalarıyla devam etti.
YAŞAM Haberi
Alanya Müftüsü  Değerler ve Hoşgörü Anlattı

Müftü İlhan, Mevlâna Haftası vesilesiyle hoşgörü ve yardımlaşmanın önemine değindi. Mevlâna’yı iyi anlamamız gerektiğini vurguladı. Mevlâna, hayatını Kur’an’a hizmete adamış, Peygambere tabi olan bir zattır. Ayrıca, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisi şerifini hatırlatarak, hayatımızı affetmeye, merhamet etmeye ve insanlara iyi davranmaya yönlendirmemiz gerektiğini ifade etti. Merhamet, affetmek ve iyilik yapmak, hayatımızı kuşatan önemli kavramlardır. İslam, merhamet dinidir ve merhamet sahibi olan bir insan kimseye zulmetmez.


Program kapsamında öğrenciler tarafından semazen gösterisi, ney dinletisi, tiyatro oyunları, ritim gösterileri ve şiir okumaları gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi Mahmutlar Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Program, öğrencilere çeşitli ikramların yapıldığı bir sonuçla sona erdi

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0