00
Haber Detayı
17 Kasım 2023 - Cuma 18:41
 
Alanya EAH’sinde Dünya Prematüre Günü Kutlandı
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ’17 Kasım Dünya Prematüre Günü’ dolayısıyla prematüre bebeklerin prematüre bebeklerin ve ailelerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve bu sorunlara farkındalığı arttırmak adına etkinlik düzenledi.
SAĞLIK Haberi
Alanya EAH’sinde Dünya Prematüre Günü Kutlandı

Yeni Doğan Ünitesinde gerçekleştirilen organizasyona hastanenin ilk prematüre bebeği olan Yiğit Alp Aydın ve ailesi, hastanenin idare birimi, Yeni Doğan Ünitesi Sorumlu Hekimi Çocuk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Birgül Livaoğlu Say, Çocuk Hastalıkları Uzmanları, hemşireler ve sağlık personeli katıldı. Günün anlam ve önemine binaen bir açıklama yapan Doç. Dr. Say, “Gebelik haftası 37. haftadan önce doğan bebekler, prematüre bebek olarak tanımlanır. Aslında prematüre, zamanından önce doğan küçük bebeklerin hayata tutunma öyküsüdür. Bebeklerimiz dünyaya geldiği andan itibaren zorlu süreçler başlıyor. 
 
Bu nedenle prematüre bebeklerimiz yeni doğan alanında uzman ellerde ve bu alanda gelişmiş donanıma sahip merkezlerde doğmaları büyük bir önem arz ediyor. Yaşama tutunma mücadelesinde uyum içerisinde çoklu ekiple başarıya ulaşılmaktadır. Ben prematüre bebeklerin hayatına dokunan onlara nefes olan ve yaşamlarına katkı sağlayan tüm sağlık ekibine, bizimle her zaman işbirliği içinde olan ailelerimize, yöneticilerimize, teknolojik olarak yeterli donanım imkânını sağlayan Antalya il Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ederim. 
Her prematüre bebeğin arkasında onun hayata tutunması içim mücadele veren gizli kahramanları vardır. Tutunabilmeleri için yoğun bakım, taburculuk sonrası bakım ve takip süreçlerinin profesyonel bir yaklaşımla yürütülmesi gerekir. Hastanemiz tüm bu olanakları hekim arkadaşlarımın destekleriyle birlikte sağlamaktadır” diye konuştu.
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0