00
Haber Detayı
02 Mayıs 2024 - Perşembe 14:32
 
Alanya'da Olası Yangınlara Dikkat Uyarısı
Havaların ısınmaya başlamasıyla Akdeniz kıyılarında orman yangınlarına karşı araçlar ve ekipler hazır hale getirildi. Alanya Orman İşletme Müdür Vekili Engin Atlı olası bir duruma karşı ekiplerin hazır olduklarını söyleyerek vatandaşlardan da bu konuda duyarlı olmalarını istedi.
YAŞAM Haberi
Alanya'da Olası Yangınlara Dikkat Uyarısı

Alanya Orman İşletme Müdürlüğü, havanın ısınmaya başlamasıyla birlikte orman yangın sezonu öncesinde, hem olası yangınlarda kullanılacak ekipman hazırlıklarını hem de personel alımı ve eğitimlerini büyük ölçüde tamamladı. Alanya Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı, 13 adet arazöz, 3 adet su ikmal aracı, 14 adet Yangın ilk müdahale aracı, 10 adet hizmet aracı, 1 adet dozer, 1 adet greyder, 1 adet treyler, 1 adet CSB kepçe, hazır durumda bulunuyor. Atlı ayrıca 2 adet helikopterinde müjdesini verdi.


‘EN GÜZEL ÖNLEM YANGININ ÇIKMAMASIDIR’
Alanya’da olası bir yangına en hızlı müdahalenin sağlanması için bütün hazırlıkları titizlikle yerine getirdiklerini söyleyen Engin Atlı,” 2 tane helikopterimiz hazırlanıyor. Birisi Mayıs içerisinde birisi Haziran ayı içerisinde hazır olacak. Eksik malzemelerin tedariği sağlanıyor. Alanya işletmesi bu yıl 3 tane 15’er kişilik yer ekibi alacak. Yangın havuzlarının kontrolleri yapıldı ve aktif hale getirildi. 


Yeni bir yangın havuzu içinde yer ayarlandı ödenek bekleniyor. Ormanlarda ve yol kenarlarında da temizlikler yapıldı. Ayrıca yarın saat 10.00’da Oba Stadı kenarındaki yolda ‘benim ormanım’ projesi kapsamında öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla yol kenarı temizliği yapılacak. Vatandaşlara da buradan seslenmek istiyorum. En güzel önlem yangının çıkmamasıdır. Daha duyarlı olsunlar, en ufak bir dumanda 112 ve 170 yangın ihbar hatlarına ihbarda bulunsunlar. Havanın rüzgarlı olduğu günlerde ateş yakmamaya özen göstersinler” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0